tirsdag 31. juli 2012

Et lite kveldsinnlegg

Dagen er over, og natta senker seg. Det er straks tid for å finne senga, men... jeg drøyer det litt til. Er trøtt, men redd for at når hodet lander på puta, så er jeg lysvåken. Har hatt noen sånne netter det siste. De siste 2-3 nettene har vært ok, men hver kveld er jeg like usikker på hvordan natta blir. Det verste som finnes er å bli liggende å vri og vende på seg, og høre på Mannen som sover så godt, så godt. Det er godt han får sove, altså, for han skal tidlig opp. Men da kan jo ikke jeg ligge der urolig, slik at han kanskje våkner. Nei, jeg sitter her litt til, jeg...

Får med meg et liten overblikk fra OL her jeg sitter, og vi har nettopp sett Norge slå svenskene i håndball. Flott at de vant, etter tapet mot Frankrike her om dagen.

Og i morgen skal jeg pakke kofferten. Stresser ikke akkurat med det... Andre hadde kanskje vært ferdigpakket nå, men ikke jeg. Har gooood tid til det i morgen, for flyet letter ikke før klokka 18, og med 10 minutter til flyplassen, sier det seg selv at jeg har mange timer på meg. ;-) Dattera har heller ikke pakket, men hun har vel tenkt på hva hun skal ha med seg. Hun er nok mer spent enn meg, for det blir hennes første flyreise, men hun gleder seg stort! Det gjør selvfølgelig jeg også. Kjenner det skal bli koselig med en skikkelig jentetur til Berlin!



Jeg har forresten laget en facebookside for bloggene mine.
Ta en titt innom https://www.facebook.com/SigridfraEnget?ref=hl og trykk gjerne på liker... ;-)


mandag 30. juli 2012

Mandagstema # 51

Sannelig er Mandagen her igjen! Ukene flyr avgårde også når det er sommer. Nå er det ikke lenge igjen før Dattera og jeg lar oss fly av sted til Berlin. Men flygende er ikke tema i Helens fotoutfordring...

Mandagstemaet denne uka er nemlig
FLYTENDE.


Da kommer jeg ikke forbi noen flytende skjønnheter som vi er stolte av her i Nærøy. Rød nøkkerose. :-)


Flere flytende bilder finner du her.

søndag 29. juli 2012

Bildligt talat v 30


En smakebit på søndag

Ny søndag - ny smakebit fra boka jeg leser nå.

Boka er "SKINNDØD" av Thomas Enger, som jeg leser som e-bok for tiden.

Smakebiten er hentet fra kapittel 24.
"Han prøver å reise seg så lydløst han klarer, men han sitter så dypt i den myke stolen at det er umulig å komme seg opp uten at skikkelsen merker det."


Flere smakebiter finner du hos Mari.

fredag 27. juli 2012

Himmelsk # 95

Vi har kommet til ukas Himmelske bidrag!
Den siste uka har himmelen stort sett vært grå, og regntung, og jeg har ikke tatt bilder av den. Burde sikkert ha gjort det, men sånn ble det altså ikke. Har derfor ingen ferske bilder å bidra med hos Petunia.

Jeg har et bilde som ble tatt for snart en måned siden, den 30. juni. Da var ferieturen vår bare et par timer gammel, og vi passerte Norges fjerde største innsjø på tur sørover, nemlig Snåsavatnet(Ja, Joralf Gjerstad kommer fra den andre sida av vatnet et sted).
Det var aldeles blikkstille og fint da vi kjørte forbi, og det måtte bli et øyeblikksbilde i fart. Ble ganske tøft, det, synes jeg, med både himmel og "hav" i sideruter og frontrute og speilet med. :-)



Passering Mjøsa noen timer senere, gir ikke et like idyllisk bilde. Den gangen.


Flere himmelske bilder hos Petunia

Sjekk ut facebook-sida til bloggen min her:

Torsdagstema: I like # 51

Da har torsdag gått over i fredag, men jeg tar likevel sjansen på å lage et bidrag til ukas Torsdagstema: I like.


Denne torsdagen har stått i familiens tegn. Først en rolig morgen, eller for å være helt ærlig: formiddag. Mannen stod for kaffe-trakting, og det ble noen krus Zoegas til blogg- og avislesingen på nett, før vi tok oss sammen. Jeg fant fram støvsugeren, og Mannen gikk ut for å klippe plenen. Han hadde ikke før kommet inn døra etter fullført oppdrag før det begynte å regne. Igjen.
I ettermiddag stakk vi innom foreldrene mine, for å treffe både dem og broren min som er på besøk der sammen med familien. Det er så alt for sjelden at vi treffes! I kveld kom de en tur hit til oss.
Tid med familien er viktig! Og det har kort oppsummert vært en fin dag. I like!






onsdag 25. juli 2012

Onsdagstema # 119 - LJUSGLIMTAR

Ukas Onsdagstema er LJUSGLIMTAR.


Et positivt og oppløftende tema, vil jeg si. Jeg opplevde et lysglimt, i form av en mail, i går ettermiddag: Tilbud om studieplass på grunnskolelærerutdanning(5.-10. trinn).


Med saksbehandler hos NAV på ferie til 13. august, som også er studiestart, og kort svarfrist på studiet, følte jeg et lite snev av panikk med det samme, men jeg bestemte meg for å gjøre det eneste riktige med en slik mulighet; Jeg takket ja til plassen. Så får eventuelle bekymringer om NAV velsigner dette påfunnet komme senere(De kommer nok i natt når jeg skal forsøke å sove).
Etter et og et halvt år med utbrenthet og utilstrekkelighet og famling i blinde med tanke på hva jeg vil med livet videre, var dette et skritt i riktig retning. Jeg duger... 22 år etter at jeg gikk ut "gymnaset" har jeg fått bruk for vitnemålet derfra. ;-)


Et stort lysglimt i mitt liv; best illustrert med dette bildet...




Flere lysglimt hos

tirsdag 24. juli 2012

Bøker lest i 2012: # 25

Da har jeg sannelig tråklet gjennom bok nr. 25 dette året. 
"HUNDRE ÅR" av Herbjørg Wassmo.


Bokomtale: Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.


"Hundre år" har jeg lest på senga de siste dagene, og i kvelds- og nattemørket har disse kvinnene blitt levende for meg. Wassmo skriver så ... malende, og beskriver disse kvinnene og omgivelsene deres slik at man ser det for seg. Man kan leve seg inn i hverdagen deres, tankene deres, - og selv om historien til tre - eller egentlig fire - kvinner flettes inn i hverandre, og det veksles mellom personer og tidsepoker, så er det lett å se sammenhengene, og forskjellene.


Om det er en fordel å ha tilbrakt tid i Nord-Norge, og å ha kjennskap til nordlendingen, for å få med seg alle nyanser, det vet jeg ikke. Men jeg finner at det i hvert fall ikke er noen bakdel. 
Jeg ser for meg mine egne formødre. Ho Beret, som kom fra Vestlandet, og ho Konstanse og ho Reidun. Alle fikk lange liv, og opplevde mangt og mye. Eller ho Inga, som hadde en blind mann, han Jens - men de brødfødde mange unger der ytterst i Lofoten.
Jeg har i grunnen mye å takke dem alle for. Jeg har bare ikke muligheten...


"Hundre år" anbefales! Den er en del av vår historie...

Tisdagstema - Ovanlig

TisdagsTema - en utmaning för din kamera varje tisdag.


Denne uka er temaet "Ovanlig". Uvanlig. 
Et morsomt tema; kan bli mange fine bidrag av det. For det som er helt vanlig for noen, kan være uvanlig for andre. Uvanligheter kan være forskjellig etter tid og sted.
Da jeg kom fra ferie, oppdaget jeg noe uvanlig like ved postkassen vår. Noe som jeg tror er uvanlig uansett når og hvor. En blomst i blomsten.




Flere uvanlige bilder finner du hos



mandag 23. juli 2012

Bildligt talat - v 29




Mandagstema # 50

Ukas Mandagstema hos Helene er 
FERIETID


Denne sommeren har så langt gitt en litt annen ferietid en mange kunne ønske, over hele landet har jeg inntrykk av. Ferieværet - eller sommerværet - har vært kjølig og fuktig. Om vi orker kan vi irritere oss over det. Ellers kan vi velge å gjøre det beste ut av det.


Typisk for årets ferietid; sittende foran tv'n med beina høyt(med ullsokker på) og hunden avslappende i fanget...

Utsikten fra godstolen min; regnvåt terasse og hagebord. Men blomstene trives god i dette været.

Bildene er redigert med Pixlr-o-matic på mobilen.
Flere ferietid-bilder finner du her.

søndag 22. juli 2012

Sånn går no dagan...

Når man er "lat NAV-ansatt" må man ha noe å fylle dagene med. Husarbeidet forsvinner aldri, men det er jo begrenset hva man må gjøre. Jeg har ikke småunger lenger som skitner seg til eller roter, og med en Mann(verdens beste) som er ryddig av seg og gjerne tar i et tak hjemme, så blir det enda mer begrenset. ;-)
Det er da man skjønner at håndarbeid er en genial oppfinnelse. Med et håndarbeid i fanget føler man at man gjør noe nyttig, selv når man slapper av. Tenkte jeg skulle vise bilder av noe av det jeg har laget de siste par-tre ukene.


Vesker med lang rem; veska blir hengende på hofta. 

Gjenganger i sommer. Dette er veske nr. 4... Kan kjøpes for 280,-

Grytekluter med tommeltott. Heklet i Paris bomullsgarn...

... som gjør dem tjukke og stødige så du ikke brenner fingrene.

Bøker lest i 2012; # 24

Da har jeg lest ferdig bok nr. 24 dette året. Jeg har holdt på ei stund med den, og det er ikke fordi den ikke var spennende eller bra nok, men fordi den har vært for tykk og for spennende til å lese på sengekanten. Og jeg har stort sett lest på senga de siste ukene. 527 sider heftig krim passer best på dagtid i en god stol...
Boka jeg snakker om er Lars Keplers "Hypnotisøren".


Fra baksiden: Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Joona Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Ekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril får virkelig leseren til å henge med i svingene; sammen danner de en perfekt krimforfatter i Lars Kepler.
"Hypnotisøren" tar oss med inn i beskrivelsen av menneskesinnets irrganger, og vi får kjennskap til fortiden for å forstå nåtiden. Handlingen er spennende, og brutal. Så får vi velge om vi vil tro at det hele er mulig. Kan virkelig mennesker med store traumer virkelig handle slik?
Spennende er det uansett, og boka er en skikkelig pageturner. 


ANBEFALES! På dagtid for nervøse sjeler.


Til høsten er det premiere på filmen basert på boka, med Mikael Persbrandt i hovedrollen - den helga vi har tenkt oss på hotellhelg i Sundsvall. Stor "fare" for at det blir filmpremiere på oss da...

En smakebit på søndag

Mari oppfordrer til å dele en smakebit fra boka som leses også denne søndagen. I tillegg har hun en giveaway...

Jeg har lest krim på krim de siste ukene, så nå har jeg funnet fram en skikkelig "Feelgood"-roman: 
DE DESPERATES CAFÉ
av Marian Keyes


Smakebiten er hentet fra 1. kapittel, side 9, ja dette er selve innledningssetningen.

"På en restaurant i Camden, stinn av krom og glass, lot den magre resepsjonisten en purpurrød negl gli nedover i boken og mumlet: - Casey, Casey ... hvor har du gjort at deg? Her... bord tolv! Du er..."

Ja, hva er Casey? :-) Det har jeg tenkt å finne ut.

Ta en titt innom Flukten fra virkeligheten for flere smakebiter.

lørdag 21. juli 2012

Lørdagskveld i heimen...

Lurer bittelitt på hvor det ble av de lange, lyse og varme sommerkveldene... Har ikke opplevd for mange av dem i år. I dag har sola tittet fram så vidt, men dagen har nok vært preget av regn - og det i mengder. Det regner nå også, og det gjør at det er så mørkt inne at jeg har vært nødt til å legge bort håndarbeidet. For det blir ikke snakk om å tenne masse lys for å se maskene. Det er jo sommer, jo! :-)


Nå gjør det ikke noe at håndarbeidet får hvile heller da. Har produsert ganske mye de siste ukene. Jeg har fått bestilling på ei veske, og har kjøpt garn, men har ikke begynt på den. 
I kveld gjorde jeg ferdig et par grytekluter med tommel, og tidligere i uka har det gått i kjøkkenkluter. Må visst ta noen bilder å legge ut, men det blir ikke før i morgen.


Men jeg kan jo vise fram lyslykta jeg hekla av en rest naturfarget bomull-lin - og som ble gave til ei venninne. Den fikk jeg faktisk tatt bilde av før jeg gav den bort. Mønsteret er FFF(fullstendig fri fantasi). 




Det var kanskje te-lys man skulle tenne... For å få det litt lysere her. Det blir ikke snakk om å legge seg riktig ennå. For man skal som kjent ikke sove bort "sumarnatta"... Om den er aldri så mørk.

Ordlös Lördag # 16 - Blandat/mixed







Logga OrdlösLördag

fredag 20. juli 2012

July - Monochrome of the Month

Juli måned er over halvveis - og hos Mariane kan du se Juli-utgaven av Monochrome of the Month. 


Mitt bidrag er fra Opera-taket i Oslo - 5. juli 2012.





Himmelsk # 94


Jeg fikk ikke lagt ut noe Himmelsk bidrag denne torsdagen heller, så det er godt at fredagen er himmelsk. I dag har faktisk sola tittet fram også. Det gjorde den i går ettermiddag med. Så nå har jeg fått beiset ferdig to vegger på garasjen.
Det gir en himmelsk følelse det også! 
"Bare" 6 vegger igjen - 2 på garasjen og 4 på huset. Nå er det meldt regn hele neste uke, så det vil vise seg hvor lett det går med resten. Men her om dagen hørte jeg at vi kan vente oss en lang, varm og tørr høst, så vi får satse på det, tenker jeg.


Det er i hvert fall himmelsk å vite at noe er gjort!








Flere himmelske bilder finner du hos Petunia.

Dynamisk...

Har vært litt nysgjerrig på de dynamiske visningene for bloggen her på blogspot, og har en stund tenkt at jeg skulle utforske dem litt. Det skal jo være noen andre muligheter når det gjelder gadgets og sånn.
Men... vet ikke helt, jeg. 
Likte jo egentlig oppsettet jeg hadde før. Hm...
Tror dette blir en kort prøve. Nå er det natta - så får jeg se hvordan det hele ser ut i dagslys. 

Et lite bilde må få være med inn i natta. Av boka jeg holder på med nå.

Eller nei,- dette passer mye bedre.
NATTA!



torsdag 19. juli 2012

Torsdagstema: I like # 50

Blogg-verdenen bringer mye glede! Det finnes så mange flotte blogger og bloggere som man kan titte inn hos og hente inspirasjon og oppmuntring fra. Noen legger igjen mer av sjela si, og gir oss et innblikk i dagliglivet på godt og ondt. 
Noen er flinke med interiør eller hage, og viser oss masse vakkert. Enda noen flere elsker håndarbeid eller å skape noe med hendene sine, som vi får se og beundre. Andre elsker det skrevne ord og tipser om bøker som er verdt å lese. 
Jeg påstår at min hverdag har blitt lysere og gladere etter at jeg begynte å blogge, og lese andre blogger. Det er som mange flotte mennesker der ute som lyser opp dagen min!

Som i dag... Da jeg tittet ned i postkassen min, så jeg bare en stakkarslig reklameavis - og et postkort. Kortet var fra Ege, som har bloggen Ege Denne. Hun er for tiden i Torrevieja, og sender postkort til en av leserne hver uke. Denne uka var den min tur til å finne et fra henne i postkassen! Ta turen innom bloggen hennes; så finner du blant annet ut hvorfor hun befinner seg der hun er - og kanskje du blir en av de heldige mottakerne av postkort...  
Det lyste i hvert fall opp min torsdag. I like! <3




onsdag 18. juli 2012

Ordløs Onsdag # 14 - 0,5 liter






Onsdagstema # 118 - Livsresa

Denne ukens Onsdagstema passer meg ganske bra.
-LIVSRESA-


Vi er noen venninner fra skoledagene som forsøker å treffes hver sommer, og noen ganger til påske eller i romjula også. Selv om det nå har gått 25 år siden vi gikk ut av ungdomsskolen, og 22 år siden vi gikk ut av gymnaset, har vi klart å holde kontakten til en viss grad. 
Selv om vi ikke møtes så ofte, og hvert treff kanskje bare varer 2-3 timer, så finner vi alltid tilbake til hverandre under disse korte møtene. Vi oppdaterer hverandre, heier hverandre videre, deler opplevelser og erfaringer, - til vi møtes igjen noen måneder senere. 
Disse treffene har ikke blitt mindre viktige med årene. Kanskje de heller får større og større betydning. For selv om vi lever et stykke fra hverandre, og slett ikke deler hverdagene, så er vi uansett en del av hverandres liv. Om enn litt perifert og fjernt. 
Vi har vokst opp sammen, og i den perioden av livet som la grunnlaget for resten av våre liv, var vi viktige for hverandre. Vi kan ikke slette, viske ut eller ta bort den rollen vi har spilt i hverandres liv. Og selv om vi kanskje aldri får de nære relasjonene til hverandre igjen, som vi hadde da, vil vi likevel ta vare på den fliken som binder oss sammen. Det er flott å kjenne noen som vet hvem du er og hvor du kommer fra - og kanskje kan de være med på å forme veien videre også.


I dag har jeg truffet to av mine venninner fra skoleårene - og jeg kjenner at jeg er beriket. Takk for at dere fortsatt er dere selv!






Flere Livsreiser kan dere ta del i hos



tirsdag 17. juli 2012

Jeg ønsker...

... det ville bli noen dager med riktig sommervær! Temperaturen sier at det er vår, men kalenderen sier sommer. Skulle gjerne hatt litt varme før høsten kommer.
Men siden det er så lite vi kan gjøre for å forandre været, får vi gjøre noe med hvordan vi bruker tida vår. Været blir jo ikke bedre av at man venter og ønsker, så man får finne på ting som passer inn...


I kveld har vi sett film; Dattera, Mannen og jeg. "Johnny English Reborn". Fullstendig meningsløs, ren underholdning. Mye å le av. Fornuftig bruk av en kjølig sommerkveld, vil jeg påstå. Ellers blir det å vaske klær og tørke dem inne, lage mat inne og sitte inne og lese en god bok eller gjøre litt håndarbeid. Slett ikke ille det. Vi har det i grunnen ganske bra. Vær betyr ikke så mye. Egentlig.
Ellers i dag har jeg sett på bilder fra i fjor. Fra juni. Da var alle søskenbarna på mammas side samlet for første gang. Ever. Anledningen var Bestemors begravelse, men stundene vi fikk sammen var koselige og gull verdt. Jeg skulle ønske vi kunne treffes oftere. 


Jeg har lovt å ikke legge ut bilder av nær familie uten å spørre, og det respekterer jeg. Derfor blir dagens ønskebilde utsikten fra kirkegården der Bestemor ligger ved siden av Bestefar...
Flere ønskebilder finner du hos