søndag 22. juli 2012

Bøker lest i 2012; # 24

Da har jeg lest ferdig bok nr. 24 dette året. Jeg har holdt på ei stund med den, og det er ikke fordi den ikke var spennende eller bra nok, men fordi den har vært for tykk og for spennende til å lese på sengekanten. Og jeg har stort sett lest på senga de siste ukene. 527 sider heftig krim passer best på dagtid i en god stol...
Boka jeg snakker om er Lars Keplers "Hypnotisøren".


Fra baksiden: Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Joona Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Ekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril får virkelig leseren til å henge med i svingene; sammen danner de en perfekt krimforfatter i Lars Kepler.
"Hypnotisøren" tar oss med inn i beskrivelsen av menneskesinnets irrganger, og vi får kjennskap til fortiden for å forstå nåtiden. Handlingen er spennende, og brutal. Så får vi velge om vi vil tro at det hele er mulig. Kan virkelig mennesker med store traumer virkelig handle slik?
Spennende er det uansett, og boka er en skikkelig pageturner. 


ANBEFALES! På dagtid for nervøse sjeler.


Til høsten er det premiere på filmen basert på boka, med Mikael Persbrandt i hovedrollen - den helga vi har tenkt oss på hotellhelg i Sundsvall. Stor "fare" for at det blir filmpremiere på oss da...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)