søndag 10. juni 2012

Fototriss del 181: Lugn & ro/Peace & Quiet

VECKANS TEMA...
... är något jag hoppas ni har mycket av - LUGN & RO

Lugn & ro, peace & quiet, fred og ro... Et herlig tema, i grunnen, for fred og ro, er virkelig deilig. Etter at jeg ble utbrent har jeg satt mer og mer pris på det. Stillhet, det å være ganske alene er fantastisk fint. Jeg som før var avhengig av å ha andre rundt meg, og fikk energi av å være sammen med andre, har lært å sette pris på ensomhet. Ennå blir jeg sliten av å ha for mange rundt meg for lenge. 


Det siste halvannet året har jeg ventet på å kjenne at jeg er tilbake der jeg var, men jeg har begynt å forstå at jeg kanskje aldri vil vende tilbake. Jeg har lært meg å leve litt annerledes, og det kjennes bra. Samtidig kjenner jeg at lysten til å arbeide og tilbringe tid sammen med andre vokser. Jeg tror jeg er klar for det nå. Men muligheten til å tilbringe tid i fred og ro, kommer jeg til å verne om og søke når jeg behøver det. 
Fred og ro, gjør godt.
Tid for meg selv er prioritet nr. 1. Med avkoblende lesestoff eller håndarbeid tilgjengelig.Peace - og mobilen innstilt på lydløs...
Som en påminnelse om at fred og ro er ok...
Flere bilder fyllt av "lugn & ro" finner du hos

18 kommentarer:

 1. Usch ja, så många som sliter ut sig .. men vilken tur det finns ledighet då.. Ta det lugnt o roa sig med avkoppling :) Fina bilder på Temat :)

  SvarSlett
 2. Ditt inlägg kan jag skriva under på och själv älskar jag tystnaden och att bara vara själv än mer efter att själv varit på gränsen men fick chansen att avsluta och börja med mycket nytt.

  Lycka till och hoppas att du snart är där du vill vara, det är jag även om jag kan känna stress ibland när vissa saker kommer tillbaka.

  SvarSlett
 3. Det där kallar jag verkligen avkoppling! Fint triss!
  Och tack för att du tittade in hos mig!

  SvarSlett
 4. Så rätt och riktigt dina tankar går. Detta är lugn och ro, särskilt den första! Så tillbringar jag helst tid för mej själv! Fina bilder och en tänkvärd text.

  SvarSlett
 5. Det der åndet fred og ro.
  Ha en fin mandag.
  Mormor på muren

  SvarSlett
 6. Det där ser ut att vara lugn och ro för mig med.. Virkningen är bara för underbar att ha :)

  SvarSlett
 7. Fina bilder på temat. Att få vara i fred och läsa en riktigt bra bok i solskenet. Det är verkligen avkopplande. Bara man slipper myggen.

  SvarSlett
 8. Härliga och fina bilder som passar temat perfekt.
  Känner igen mig i det du skriver. Jag har också varit utbränd. Lugn och ro är superviktigt för mig, det får absolut inte bli nån stress.
  Ha en bra dag!

  SvarSlett
 9. Det ser riktigt avkopplande och rofyllt ut. Att kunna stänga av sin mobil är nödvändigt för att få lugn och ro. Tyvärr klarar inte alla det, inte ens i de ”tysta kupéer” som finns på tåget jag tar till och från jobbet. Men då handlar det om att inte visa respekt för andra människors behov av lugn och ro.

  SvarSlett
 10. Om utbrändhet och att inte lyssna till sig själv vet jag allt om. Det är tufft när man inte längre orkar. Lugn och ro har blivit det viktigaste inslaget i mitt liv. Första bilden ser härligt avkopplande ut. Sista bilden är min favorit!

  SvarSlett
 11. Jag skulle vilja ha mera lugn och ro på pendeltåg och tunnelbanan....folk skriker i sina mobiler - de pratar inte - och det avhandlas både det ena och det andra som absolut inte är för mina öron.

  berguvarna på min bild är bulvaner i plast och tänk att anden förstod det
  :-))

  SvarSlett
 12. Härligt att sitta och njuta av en riktigt god bok i ''Lugn och Ro''.
  Den första bilden blir min favorit!!!

  SvarSlett
 13. En triss som verkligen förmedlar lugn och ro till mig! Sista bilden blir en favorit. Den skulle göra sig som tavla!

  SvarSlett
 14. Skön första bild, ser verkligen avkopplande ut. Härligt!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)