onsdag 5. august 2020

Bøker lest i 2020; Juni

Juni ble en dårlig lesemåned, 
med bare to fullførte bøker.
Det var flere påbegynte, men jeg leste vel lite og/eller sakte da.
En del andre ting ble nok prioritert foran bøker, 
i tillegg til at det ble travle dager på jobb før ferien.


Bok #25; Bittrare än döden av Camilla Grebe og Åsa Träff
Forlagets omtale: En regnig höstkväll någonstans i Stockholm blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds.
Samma höst börjar terapeuten Siri och hennes kollega Aina träffa en helt ny typ av klienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna den ena grymma historien efter den andra om våld och förnedring. En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram.
Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Så småningom flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnorna i gruppens, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en jakt på en besatt mördare.

Den andre boka om Siri og hennes kollegaer er en god fortsettelse. Da jeg hadde lest den første boka, var det bare å fortsette på neste. Det blir nok flere etter hvert. Spenning og forståelse for hvordan menneskesinnet kan fungere kombineres på en god måte også i denne boka. Og hvem er egentlig morderen? ANBEFALES, - om du liker thriller og en litt dyster stemning.
Boka ble lest som e-bok i BookBites-appen som niende e-bok i år. Dette er sjette bok på svensk og niende krim/thriller.


Bok #26; Gjemsel av Jan Erik Fjell
Forlagets omtale: En ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport. Drapet bærer hans signatur, og Anton Brekke vet to ting med sikkerhet: Stig Hellum har våknet fra dvalen. Og han kommer ikke til å stanse av seg selv.
Texas, 2006. Om få timer skal den dødsdømte fangen Nathan Sudlow henrettes. I 11 år har han tiet. Nå forteller han sin historie til pater Tom Sullivan.
Hva er sammenhengen mellom Stig Hellum og Nathan Sudlows rystende beretning? Anton Brekke får ansvaret for den pågående drapsetterforskningen, og han blir umiddelbart konfrontert med det eneste han egentlig tror på: ondskap.

Dette er den sjette boka med Anton Brekke i hovedrollen, og det er hele tre år siden bok nummer 5. Anton Brekke fornekter seg heller ikke i denne historien, og som i de foregående bøkene flettes to parallelle historier sammen på finurlig vis. Spenningen holder seg gjennom hele boka! Nå er det bare å håpe at Fjell kommer med neste bok før det har gått tre nye år. ANBEFALES!
Boka hørte jeg som lydbok i Storytel-appen, som andre lydbok i år. Tiende krim i år, og med det nådde jeg lesemålet for krim dette året (med et halvt år igjen).

1 kommentar:

  1. Spennende bøker du har lest og hørt. Jeg har lest dem begge to, og forfatterne er favoritter hos meg. Jeg har aldri lest eller lyttet til svensk, velger du svensk på bookbites selv om den norske utgaven er tilgjengelig?

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)