søndag 23. september 2018

Bøker lest i 2018; #32

Bok #32 i 2018 ble
HJEM
av Anne Karin Elstad

Forlagets omtale: I "Hjem" forteller Anne Karin Elstad om de første 16 årene av sitt liv. Hun vokser opp på gården Hestnes i den lille bygda Valsøyfjord på Nordmøre, og er bare ei lita jente på fire år når vi møter henne sommeren 1942. Det er krig, men for lille Anne Karin finnes ingen annen hverdag, og på gården må kuene melkes og potetene settes i jorda. Det er de tette båndene mellom menneskene på gården som står sentralt i Elstads erindringer - forholdet til søsknene, til foreldrene og besteforeldrene. Aller best er stundene med mora Jenny, og når hun blir alvorlig syk, blir den varme stemningen i kjøkkenet på Hestnes erstattet med taushet og frykt.

Jeg leste Folket på Innhaug for mange, mange år siden, og husker at jeg likte Anne Karin Elstads måte å skrive på. Hun hadde så gode skildringer! Det er sånn at man kan se det hele for seg. Les denne smakebiten, så skjønner du nok hva jeg mener. I tillegg er det interessant å lese om hvordan det var å vokse opp i ei lita bygd, med alt det innebærer. Anne Karin måtte ta et stort ansvar på sine unge skuldre, da mora ble syk, og det er både imponerende og rørende. 
Flere Elstad-bøker står i bokhylla og venter. ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)