søndag 12. august 2018

Bøker lest i 2018; #30

Bok #30 i år 
ble boka med den sykt lange tittelen
"Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten"
av Per J. Andersson


Forlagets omtale: En utrolig historie som lærer oss at virkeligheten overgår fantasien og at kjærligheten overvinner alt. Det som trengs er troen på at det går bra til slutt, en dose stahet og en gammel sykkel.

Pikej blir født fattig og uberørbar på den indiske landsbygda. Han må tåle at alle rundt ham behandler ham som skitten, fordi han er kasteløs. Livet er ikke lett, og han må trosse motgang og sult for å komme seg gjennom studiene på kunstskolen i New Delhi.
Hver kveld står Pikej i parken og tegner portretter for å få råd til mat. En kveld kommer en blond kvinne bort til staffeliet. Svenske Lotta har endelig ankommet landet hun har kjent en dragning mot fra hun var barn. Det kunne endt med et kort møte, men ble en fantastisk kjærlighetshistorie takket være en gammel damesykkel av merket Raleigh.

India er et mangfoldig land, med en rik kultur, men også et land der forskjellene er store. I Vesten har vi kanskje inntrykk av at kastesystemet er avviklet. For dem som lever midt i det, er virkeligheten en helt annen. For Pikej var det noe som preget hele han, helt til han våget å følge kjærligheten. I Sverige møter han en helt ny verden, og kulturkollisjonen er merkbar. Det er interessant å høre om Pikejs ønske om å passe inn i den svenske kulturen; forskjellene kan føre til noen komiske episoder. 😊

Jeg liker bøker der jeg får bli kjent med mennesker med en annen bakgrunn, fra en annen kultur. Her er det attpåtil en sann historie om virkelige mennesker! Vi begynte å høre denne boka, Mannen min og jeg, da vi var på ferie, men han syntes det ble litt mye fakta. Jeg syntes det var bra å få repetert noe av det jeg lærte da jeg studerte religion, så jeg fortsatte å høre på den etter ferien. 
Du bør kanskje ha interesse for landet, folket og religionen, for at denne skal treffe innertier. 
Om du har det, ANBEFALES boka!

Dette ble den fjerde biografien/sanne historien, og den sjuende lydboka i år. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)