mandag 31. juli 2017

Trelleborg

Etter å ha sett Lund, kjørte vi sørover igjen - til Sveriges sørligste by, Trelleborg. Vi måtte jo bare se palmene de har der...


Trelleborg kalles nemlig "palmernas stad". Noe ekstra må jo byen by på når den er Sveriges sørligste. Hvordan det gikk til at de fikk palmer til byen kan du lese om her.

Det var litt overskyet, men varmt, da vi kom til byen, - og perfekt vær for en gåtur. På forhånd hadde vi lest til om havna der laste- og passasjerskip går i fast trafikk til byer i Tyskland og Polen. Det ble noen kilometer ... logget på fitbit-appen (som jeg forøvrig pauset og glemte å starte igjen et par ganger).

Det er gangvei utover den vestre piren, og vi gikk så langt vi fikk lov å gå, opp på en haug som ga oss utsikt over byen og havet og havna. Vi var så heldige at en av Stena Lines skip var i ferd med å legge fra kai da vi var der, så vi fikk følge med på dets tur ut mellom pirene. Det så trangt ut... men det gikk bra.På tur tilbake til bilen, gikk vi oppom trelleborgen som har gitt byen navn, og så oss litt om i byen også. Der passerte vi noe jeg lurer på var et sted der de plasserte alle "problembarna" i byen. 

Fra Trelleborg gikk turen videre østover Österlen, via Ystad. Vi kjørte langs kysten hele veien, og kjørte forbi mange fine småsteder - som jeg ikke tok bilde av... 
Til slutt fant vi overnatting i en privat "stuga". Der hørte vi på bruset fra havet da vi sovnet, og våknet til regn. Det gjorde at vi endret noen planene for dagen.
Mer om det i et annet innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)