søndag 9. oktober 2016

En smakebit på søndag

Mari gir mulighet til å dele smakebiter fra bøker man leser hver søndag, på bokbloggen "Flukten fra virkeligheten".

For å delta på en "En smakebit på søndag", gjelder kun èn regel: No spoilers.

For tida leser jeg på tre bøker; Hvorfor spurte de ikke Evensen? av Lene Lauritsen Kjølner (om privatdetektiven Olivia Henriksen, utgitt i 2015), Animal Farm av George Orwell (utgitt første gang i 1945) og Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren (ungdomsbok utgitt i 2013, del av Engelsfors-trilogien). De tre er ganske forskjellige, kan man si ...

I dag velger jeg å dele en smakebit fra Sirkelen, som er den boka jeg har kommet kortest i. 

Boka er skrevet for ungdom, og kan plasseres innenfor fantasy-sjangeren. På mange måter kan man si at Twilight møter Fucking Åmål i denne boka. Jeg har valgt å lese den fordi jeg som norsklærer i videregående skole er opptatt av å lese noe av det ungdom gjerne leser. På den måten kan jeg både bli kjent med det de leser, og eventuelt anbefale bøker for dem.

"Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles - bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve. En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode."

Utdraget er hentet fra side 11: "I samme øyeblikk blir lampene mørke. Elias stivner til. Et svakt lys finner veien gjennom vinduene i enden av korridoren. Et sted i nærheten lukkes en dør. Så senker stillheten seg. Det er ingenting å være redd for, sier han til seg selv."

De andre to bøkene i trilogien er Ild og Nøkkelen.


Mari leser selv ei bok om et viktig tema (se her), og hun lurer derfor på hvilken bok (bøker) jeg har lest, som jeg mener er blant de viktigste jeg har lest. Det er nok opp til flere, men den første jeg kom til å tenke på, er Et glass melk takk av Herbjørg Wassmo. Den handler om håpløshet, drømmer og overlevelse - ved siden av å sette fokus på menneskehandel og trafficking.

Flere smakebiter finner du her.

11 kommentarer:

 1. En väldigt bra serie det där :)

  SvarSlett
 2. Ah, så fint at du deler fra Sirkelen. Har riktignok ikke lest serien, men ser at den gjerne lånes ut til ungdommene våre så får finne rom for den sjøl. :)

  SvarSlett
 3. Mycket bra trilogi!
  Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvarSlett
 4. fantasy är inte min favoritgenre men den här läste jag med stort intresse.
  tack för smakebiten och påminnelsen

  SvarSlett
 5. En riktigt bra serie! Hoppas du tycker om den!

  SvarSlett
 6. Bra serie men stannade vi första boken, måste läsa de andra snart

  SvarSlett
 7. Har den i bokhyllan, ännu oläst. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 8. Har fortfarande inte läst den här trots att jag har den i bokhyllan. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Det här är en väldigt bra serie ;)

  SvarSlett
 10. Jeg husker jeg leste denne serien da den først kom ut. Men så greide jeg ikke å vente på de to siste skulle bli oversatt. Så jeg leste de på svensk. Det er en spennende serie:-)

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)