søndag 1. september 2019

Bøker lest i 2019; #43

Bok #43 i 2019
ble
Eldvittnet
av Lars Kepler

Fra bokas bakside: Birgittagården är en anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Den ligger ensligt i skogen norr om Indalsälven. En mörk höstnatt mördas en av de intagna flickorna inne på anstaltens isolering. Hon hittas på britsen med båda händerna för ansiktet. Ingen har sett något.
Det finns inga vittnen, men bara någon dag efter det våldsamma mordet börjar en kvinna i Stockholm ringa polisens tipstelefon och lämna felaktig information. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat. 
Joona Linna reser till Birgittagården och befinner sig snart mitt inne i den märkligaste mordgåta han någonsin stött på. När han börjar söka efter svar sätts förödande krafter i våldsam rörelse. Sanningen är en älv som störtar ner i en sjö av eld. 

Denne var spennende! Det er liksom så opplagt hvem som er den skyldige, og det er mer et spørsmål om å finne ut hva som har skjedd, enn hvem som har gjort det. Sidehistorien med kvinnen som ringer politiet er virkelig en sidehistorie. Hva har hun egentlig med dette å gjøre? Svarene kommer, etter hvert. Og slutten, etter at saken er løst, får meg til å ville ta fatt på neste bok om Joona med det samme. Godt jeg har den i bokhylla. 
ANBEFALES!

Dette er min 15. krim i år, og den fjerde boka jeg leser på svensk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)