tirsdag 13. august 2019

Fotoutfordring!!

Fotoutfordringer er alltid gøy! 
Da jeg begynte å blogge, var det å komme seg ut og ta fine, morsomme eller rare bilder, en viktig del av det hele. Det har blitt mindre og mindre av det, men jeg har savnet det. 
I går kom jeg over en fotoutfordring igjen; Gemsweeklyphotochallenge (som jeg også har tittet innom mange ganger tidligere, men ikke på en stund). 

 Gemsweeklyphotochallenge

Temaet for uke 33 er BAND.

Under årets ferie til Berlin kom vi oss opp i Siegessäule, som står (nesten) midt i Tiergarten. Siegessäule (eller Seierssøylen) står midt i rundkjøringa Grosser Stern. En av hovedgatene i byen, Strasse des 17. Juni (17. juni-gata), går gjennom rundkjøringa. Den er en fortsettelse av paradegata Unter den Linden, som ligger i gamle Øst-Berlin. Strasse des 17. Juni lå i Vest-Berlin i den tida byen var delt, og den strekker seg fra Brandenburger Tor og mange kilometer vestover. Jeg har forsøkt å finne ut hvor lang denne gata er, men har ikke klart å finne eksakte tall. 

Uansett ligger Strasse des 17. Juni som et "band" gjennom den tyske hovedstaden.

Strasse des 17. Juni, fra Siegesäule mot øst og Brandenburger Tor.

Strasse des 17. Juni, fra Siegessäule mot vest  og Charlottenburg.

Selv om Sigessäule langt fra er det høyeste punktet i byen, er utsikten ganske formidabel likevel, fordi området rundt er så flatt som det er. Det var absolutt verdt de 3 Euroene det kostet å gå opp trappene til plattformen øverst. 

10 kommentarer:

  1. Det är en hel del trafik på




    Det är en vältrafikerad väg som sträcker sig som ett band genom det tyska landskapet! Intressanta bilder!



    SvarSlett
  2. Jättekul att du är tillbaka i Blogglandia och börjar med ett så fint bidrag till "band". Du har helt rätt, utsikten är formidabel och gatan ser verkligen ut som ett band. En toppen och annorlunda tolkning.

    SvarSlett
  3. Vilken fin tolkning! Och roligt med Berlin. Har varit där några gånger men inte just då tänkt på denna gata som ett band. Men det är det verkligen. Fina bilder! Och så roligt att du nu är med i utmaningen.Välkommen!
    Ha det gott!

    SvarSlett
  4. Mycket bra tolkning av temat med ett pärlband av bilder som sträcker sin så långt ögat kan se.

    SvarSlett
  5. Heisann, en særegen løsning, fiffi ;:OD)

    SvarSlett
  6. Annorlunda och kul tolkning till fina foton!

    SvarSlett
  7. Annorlunda tolkning och det gillar jag. Vilken lång rak gata.....

    SvarSlett
  8. Annorlunda band kul tolkning.

    SvarSlett
  9. Super tolkning, jeg liker den godt!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)