onsdag 7. august 2019

Bøker lest i 2019; #39

Bok #39 i 2019
ble
Perlesøsteren
av 
Lucinda Riley


Fra bokas bakside: CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far - den mystiske Pa Salt - er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom.
Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden. 
Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew - den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.
Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til. 

Etter å ha slukt forrige bok i serien (Skyggesøsteren), tok jeg meg bedre tid med denne. CeCe er en sammensatt ung kvinne, og i tidligere bøker har hun virket litt brysk og dominerende, særlig overfor søsteren Star. I denne boka kommer sårbarheten hennes fram, samtidig som hun blomstrer og finner seg selv. Flere synes denne boka er den beste så langt, men jeg er ikke helt der. Synes på en måte at CeCes historie ikke er helt avsluttet når boka slutter, og kapitlet om Tiggy helt til slutt i boka, bryter med resten og virker noe malplassert og løsrevet - men man får vel svar på spørsmålene og det man lurer på i neste bok; Månesøsteren - som handler om nettopp Tiggy.

Har man lest de andre bøkene, MÅ man lese denne. ANBEFALES.

Niende utenlandske roman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)