torsdag 9. august 2018

Tysklandsferie, første stopp Neubrandenburg

Turen med ferja fra Trelleborg til Sassnitz tar ca. 4 timer. Båten er ikke hypermoderne (for å si det forsiktig), og den dagen vi reiste var det proppfullt. Vi var så dumme at vi forlot stolene i kafeteriaen, for å ta oss en tur ut på dekk. Etterpå var det bare en og annen ledig stol innimellom alle andre reisende. Hadde ikke så lyst til å sitte hver for oss, sammen med fremmede mennesker ... Med tanke på at det rundt om i salongene lå folk på sofaene og tok opp mange sitteplasser, kunne vi ha fått satt oss ned, men vi lot være å vekke folk. Til slutt satte vi oss på dørken i et hjørne vi fikk for oss selv. 😜 Og der hadde vi det faktisk helt greit. 

Framme i Sassnitz ble vi møtt av overskyet himmel, men det gikk ikke lenge før skyene sprakk opp og det ble SOL! Mange tenker på Autobahn og fri fartsgrense når man sier man skal på bilferie til Tyskland. Vi valgte også andre veier, og for oss som er vant til kantslått og at det skal være fri sikt i mange meter på hver side av veien, er det nesten litt eksotisk med trær helt innpå veikanten.
Mange steder står det fareskilt som advarer mot å kjøre inn i trær, eller at man må være obs når man kjører bak lastebiler, fordi de kan ta borti trærne som henger over veien.


Vi hadde bestemt oss for å dele opp turen fra Sassnitz til Berlin, og hadde bestilt oss overnatting i Neubrandenburg. Derfor ble det bare ca. 15 mil i bil, og vi kom til hotellet rundt kl. 15. Det ga oss god tid til å ta turen til sentrum av byen for å se oss om. 

Neubrandenburg blir kalt "Byen med de fire portene", og den ble grunnlagt allerede på 1200-tallet. Du kan lese mer om byen her. Bykjernen er omkranset av en mur, med fire porter. En fin by som det var vel verdt å besøke.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)