søndag 21. august 2016

En smakebit på søndag


 En smakebit på søndag

Bloggen min har jo vært litt sovende det siste året; den har i hvert fall slumret. Blogglysten kom tilbake med sommeren, og jeg forsøker å skrive litt mer i hvert fall. Siden leselysten har vært på topp hele tiden, har jeg forsøkt å blogge om bøkene jeg har lest. I sommer har jeg savnet Maris "En smakebit på søndag", men nå er hun i gang igjen etter ferien - og da kan jeg også bidra. :-)

I dag spør hun om vi har lest i sommer, hva vi har lest, og hva som har bydd på den største leseopplevelsen. Jeg har blogget om juni- og julibøkene her og her - så det kan du evt. ta en titt på om du har lyst.

Men akkurat nå leser jeg ei bok som har stått på vent i bokhylla ei tid, og den er virkelig fin. Boka er Karitas av Kristín Marja Baldursdóttir, og den har litt islandsk saga over seg og er også en fortelling om sterke kvinneskikkelser. På mange måter er den litt lavmælt, og det liker jeg. 

Karitas Jónsdóttir vokser opp i trange kår i en stor, farløs søskenflokk. Men moren er fast bestemt på at alle skal ha en utdanning, og Karitas er talentfull. Før det skjer, er det en del som hender familien...

Smakebiten er hentet fra side 52: "To rom og kjøkken! gjentok Karitas og gispet, det er akkurat det mor trenger! Du kan tro hun blir glad, å, herr kjøpmannen er en engel! Han strøk seg forfjamset over øynene, og sa fort: Tror du at moren din har penger til å betale husleien? Jeg skulle nå mene det, fnøs Karitas, en enke som kan rive seg løs og seile gjennom is og storm med seks barn bare for at de skal få gå på skole, skulle nå greie å skrape sammen penger til husleien."

Dette er ei bok man fint kan bruke litt tid på og la synke. Anbefales!

Flere andre smakebiter finner du her.

10 kommentarer:

 1. Låter som en intressant bok, gillar omslaget. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Låter som en bok som jag skulle gilla. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. jag gillar lågmälda böcker. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. låter tufft med sex barn, vi har bara fyra

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Skildringar av starka kvinnor kan det aldrig blir för många av.

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten! Låter som en intressant kvinnoskildring!

  SvarSlett
 7. Lite som en isländsk saga låter lovande :)

  SvarSlett
 8. Den låter lovande på många sätt. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 9. Flott smakebit!! Denne boken skal jeg lese, ingen tvil om det :)

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)