mandag 7. desember 2015

Bøker lest i 2015; #45

Bok #45 i 2015
ble
MITT LIV MED 
MARTIN LUTHER KING
av Coretta Scott King.

Boka ble utgitt i Norge i 1971, så det er ingen ny biografi. Den handler om borgerrettighetsforkjemperen og pastoren Martin Luther King jr, om livet hans og kampen han kjempet for de svartes rettigheter i Amerika, og resten av verden.

Han ble bare 39 år gammel, men han levde et intenst og innholdsrikt liv, der ikke-voldsprinsippet var det viktigste. Han kjempet for frihet og like rettigheter for alle mennesker, uansett rase og etnisitet, og døde på grunn av det.
Boka er som nevnt ingen ny biografi, men det er både tankevekkende og litt skremmende at hans budskap er aktuelt i dag, snart 50 år etter hans død. Hans prinsipper og mål burde vært løftet opp og fram også nå - for verden behøver et budskap om fred og kjærlighet, midt i frykt for uro og det vi opplever som fremmed. Kunnskap og kjærlighet er også i dag svaret på mange av problemene verden strever med.

Ved å lese denne boka, ble kunnskapen om en av verdens største menn og retorikere vekket, sammen med troen på at kjærlighet og ikke-vold kan være løsningen. Jeg har forsøkt å formidle noe av det ved å ha fokus på Martin Luther King i norskundervisninga denne høsten...


ANBEFALES!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)