lørdag 7. mars 2015

Bøker lest i 2015; #10

Bok #10 i 2015;
MINNET AV EN SMUTSIG ÄNGEL
av Henning Mankell

Fra bokas bakside: En natt 1904 lämnar den unga svenskan Hanna Lundmark ett fartyg som ankrat i Portugisiska Östafrika. Av en tillfällighet blir hon ägare till den största bordellen i huvudstaden Lourenco Marques. Hon fylls av medkänsla för de prostituerade och hon upprörs över hur de svarta behandlas av den koloniala vita minoriteten.
Men de svarte kvinnorna värjer sig för hennes försök till närhet. Mötet med Pedro Momenta, en entreprenör i de de vita människornas rädsla, och en våldsam och brutal tragedi tvingar Hanna att bestämma sig för vem hon är och vilket liv hon egentligen ska leva. Steg för steg förändras hon och växer in i en ny och oväntad roll... 

Enda ei bok av en favorittforfatter. 
Denne har stått på vent i bokhylla ganske lenge, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
En fin historie, med gode miljø- og personskildringer.
ANBEFALES!

Andre bok på svensk i år.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med dagen Sigrid! Kanskje denne boken ikke er oversatt til norsk? Trodde jeg hadde kontroll på denne forfatteren. Høres i alle fall ut som den falt i smak, og det gjør jo det meste han skriver. Ønsker deg en fin Kvinnedag!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)