tirsdag 9. oktober 2012

Fotoutfordringer...

... de finnes det mange varianter av.
Jeg bruker vanligvis å være med på en av dem som finnes i bloggverdenen hver dag. Jeg var i hvert fall vanligvis med før jeg ble student.
Det er morsomt med slike utfordringer, og noen gang er temaene slik at man må tenke seg om både en og to ganger før man lander på en løsning. Jeg liker det. Og så er det ofte en fin "unnskyldning" for å ta med seg kameraet ut på en liten tur - på den måten kan man få litt trim i frisk luft også. :-)

De siste par månedene har det ikke blitt så mange deltakelser, men, men... Noen ganger må man bare prioritere annerledes. De siste par dagene har forresten studiene også innbefattet noen fotoutfordringer. Eller utfordringer rundt foto.

I går fikk vi en kort - meget kort - innføring i Photoshop. Det resulterte i at jeg lastet ned en prøveversjon av programmet. Oppgaveløsning med bruk av redigeringsprogram står nemlig på timeplanen, og å lære mer om bruken var morsomt. Utfordrende, men morsomt.

I dag har det igjen dreid seg om fotografering. Kunst & håndverks-klassen har besøkt Petter Dass-museet i dag, og vi fikk en oppgave der også: fotografere og skissere motiver fra barokken og nyere tid. Med 220 bilder lagret på minnekortet bare fra det besøket, var det derfor ergerlig å oppdage at jeg har tatt med feil overføringskabel hjemmefra. Ingen bildeoverføring fra kamera til data. 
Nok en fotoutfordring.


Så fordi jeg ikke kunne jobbe med noen av oppgavene, ble det i stedet lek med Photoshop. Må jo øve litt mer, til jeg får overført flere bilder...


4 kommentarer:

 1. Åh, nydeleg !!
  Anbefaler du fotoshop ?

  Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Photoshop er morsomt, når man bare lærer litt først. Håpløst å sette seg inn i helt på egen hånd, synes jeg. Har gjort et par forsøk tidligere, uten hell. Med litt starthjelp går det mye bedre.
  Men det er dyrt da... Passer liksom ikke min studentlommebok,- så nå har jeg lastet ned gratis prøveversjon for å få gjort unna oppgavene.
  Synes kanskje ikke prisen står i forhold til brukervennligheten. Men så er det jo uendelige muligheter da, som man ikke får i gratisprogrammer... Mange for og imot i grunnen. ;-)

  SvarSlett
 3. Det är väl skönt att livet får vara varierande :) Ett liv utanför internet är ju inte helt fel ;)
  Visst är det roligt att "leka" i photoshop :) Det är också ngt man kan fastna i, lätt, och man vet inte alls var tiden tar vägen!
  Du har skapat ett fint konstverk!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)