mandag 12. august 2019

Bøker lest i 2019; April

I april fikk jeg fullført 5 bøker, som er ganske ulike; to norske krimbøker, den ene litt "snillere" enn den andre. Jeg leste også ei barnebok, en serieroman, og en norsk roman som kom ut for noen år siden. 




Bok #13; Lykkejegeren (Anton Brekke #5) av Jan-Erik Fjell
Omtale fra nettet: ANTON BREKKES STØRSTE UTFORDRING, NÅ STÅR MER PÅ SPILL ENN NOEN GANG. 
NORGE, NÅTID: En bilmekaniker finner knokler fra en menneskehånd i understellet på en gammel Cadillac. Kripos sender Anton Brekke til Fredrikstad for å etterforske drapet på en middelaldrende kvinne. 
LAS VEGAS, 1978: Elliot Applebaum styrer syndenes by og forelsker seg i en ung, norsk jente som følger den amerikanske drømmen. De to historiene flettes sammen, og Anton Brekkes viljestyrke møter kraftig motstand når han må reise på jobb til Las Vegas. 

Spennende krim av Jan-Erik Fjell. Dette er kanskje den beste hittil? Lyttet til den som lydbok til og fra jobb. ANBEFALES!
Årets tredje krim, og tredje lydbok. 


Bok #14; Dødens bok av John Stephens
Forlagets omtale: I den siste av Begynnelsens bøker, blir Emma, yngstemann av søsknene i Wibberly-familien, tatt til fange av Stormagulen, som vil bruke henne for å vinne herredømme over den mektigste og grusomste av de magiske bøkene. Mens Emma må fatte knusende valg og stå med både verdens og brorens og søsterens skjebne i hendene, blir Kate og Michael tvunget inn i åpen krig med Stormagulens overveldende styrker. Og det topper seg når Kate, Michael og Emma finner ut at de kanskje blir nødt til å ofre seg selv – og dem de er aller mest glad i – for å redde verden fra Stormagulen.

Da er trilogien om Begynnelsens bøker fullført. ANBEFALES for yngre lesere som liker fantasy.
Årets tredje barnebok, og femte e-bok. Leste den i eBokBib-appen.


Bok #15; I de beste sirkler av Lene Kjølner Lauritsen
Omtale fra nettet: Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen. En spennende krim der bloddrypp er erstattet med boblende Prosecco. 

Snill krim fra Lene Kjølner Lauritsen, og faktisk litt koselig lesing. ANBEFALES, om du liker sjangeren. Jeg leste denne som e-bok i eBokBib-appen.
Årets fjerde krim og sjette e-bok. 


Bok #16; Sønnavind 94 - Et svikefullt hjerte av Frid Ingulstad
Forlagets omtale: Elise blir til sin forferdelse betatt av en ny, mannlig bekjent. Han inviterer henne ut på kaffe og smørbrød, og hun klarer ikke la være å tenke på ham. Samtidig vet hun at hun elsker Johan, og hun ville aldri være utro. Til slutt er det Johan selv som trøster henne.
«Det er slik livet er, vennen min. Det er ikke alltid vi har kontroll over følelsene våre. Vi kan kjempe imot, likevel tar de makten over oss. Den eneste trøst jeg kan gi deg, er at det går over. Du tror det kanskje ikke i dag, men det gjør de, det lover jeg deg.»

Underholdning og tidtrøyte - jeg kan vel ikke påstå at dette er stort mer enn det, men grei lesing. 
Første serieroman i år.


Bok #17; Ho som var så søt av Rune Belsvik
Forlagets omtale: Berit nærmar seg 60 år. Etter ho blei uføretrygda frå lærarjobben har ho levd eit rolig liv, stort sett heime i huset. Ho les bøker, strikkar, og lagar middag til mannen som framleis er i arbeid. Men ho blir stadig plaga av gamle minne. Det som plutselig skjedde den gongen, då ho gjekk siste året på ungdomsskulen. Det var jo så å seia ingenting i forhold til alt det andre som skjer i verda. Men gong etter gong krev det liksom å bli tenkt gjennom. Ute er det iskald vinter. Svære haugar med snø ligg over hus og landskap.
Rune Belsvik tar oss rett inn i uroa til ei ung kvinne, og fortel om hennar erfaringar og utforsking i møte med menn. Ho som var så søt er eit truverdig og sterkt kvinneportrett. Det er godt gjort av ein mann å skrive så åpent og medrivande om korleis overgrep kan prege eit heilt liv.

Eg lar den siste delen av omtalen frå forlaget også vere med i mi tilbakemelding om boka, fordi eg er einig i kvart ord. Det ER godt gjort av ein mann å skrive slik om kvinner. Ein litt sår historie, vel verd å bruke tid på - ANBEFALAST! Eg las boka som e-bok i Storytel-appen. 
Årets første norske roman av ikkje helit ny dato, fjerde bok på nynorsk, og sjuande e-bok. 


Av aprilbøkene, vil jeg framheve Ho som var så søt av Rune Belsvik!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)