fredag 20. juli 2018

Bilferie 2018; Torekov

Vi har feriert mye i Sør-Sverige, og vi har kjørt mye langs kysten. I fjor stakk vi innom Fjällbacka på impuls (vi har jo sett Läckberg-krim derfra). I år fant vi ut at vi måtte kjøre innom Torekov, etter å ha sett Solsidan-filmen. Mickan oppdager at svigerfaren har hus der, og siden alle som betyr noe ferierer i Torekov, må de også reise dit. Vi kunne selvfølgelig ikke være noe dårligere...

Torekov var på mange måter en typisk kystby i Skåne (på grensen til Halland), med små, søte sukkertøyhus samlet rundt brosteinslagte, smale gater. 



Husene langs havet har fantastisk utsikt, men jeg vil tro det kan være værhardt. Noen sauer beitet i fjæresteinene. Det blir det nok god smak på kjøttet av.

Scener fra Solsidan er definitivt spilt inn i Torekov, og akkurat som i filmen, går faktisk folk rundt i badekåpe på tur til og fra badeplassene. Den lange piren der folk står og venter på tur for å ta seg et bad, fant vi raskt, selv om folk ikke akkurat stod i kø da vi var der.

Jeg vil anbefale både filmen og å ta seg en tur til Torekov. Men husk solkrem! Med 22 grader og avkjølende vind, tenkte i hvert fall ikke jeg på at sola tok veldig godt... Sånn er det når man sjelden blir solbrent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)