søndag 24. juni 2018

Bøker lest i 2018; april

Jeg fullførte bare ei bok i april!! 
Ei bok!

Den utvalgte var 
Vattenänglar 
av Mons Kallentoft. 


Dette er den første delen i en ny serie om etterforskeren Malin Fors. Den forrige serien hadde årstidstemaer, mens denne serien er inspirert av de fire elementene. 

Jeg har hatt boka stående i bokhylla ei god stund. Kjøpte den på en ferie i Sverige, men husker ikke når. Jeg leste den altså på svensk, i papirformat. Innimellom hørte jeg passasjer som lydbok, på tur til og fra jobb - også da på svensk.

Gyldendal omtaler boka på denne måten (på norsk): En onsdag i september blir Malin Fors tilkalt til et av de finere nabolagene i Linköping. Et ektepar er funnet myrdet i boblebadet sitt. Deres fem år gamle adoptivdatter Ella er forsvunnet. Søket etter den lille jenta blir intensivt, og Malin og kollegene hennes dras inn i en situasjon der grensene er utydelige. Mellom døde og levende, mellom godt og vondt.

Etterforskningen tvinger Malin Fors, som stadig er på flukt fra seg selv, til å bli konfrontert med sine demoner, og lysten til å la alkoholen viske ut virkeligheten er sterkere enn noensinne. Men de dødes stemmer lar henne ikke i fred, og Malin vet at hun ikke kan gi opp. Hun kan ikke svikte Ella.

Kallentoft har en egen fortellermåte, der han kombinerer handlingsreferat og tankereferat, med stemmer fra andre "dimensjoner". Det er tidvis dystert og mørkt, men han beskriver realitetene og gjør det hele troverdig. Om du liker krim: les boka!


Første bok på svensk i år. Tredje krim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)