søndag 10. september 2017

En smakebit på søndag

Hos Mari er det som alltid på søndager, tid for en smakebit fra boka som leses akkurat nå.

Jeg har et par bøker på gang for øyeblikket, og den ene av dem har jeg holdt på med litt for lenge...
En vannmelon, en fisk og en bibel er skrevet av Christy Lefteri

Boka har visst fått gode kritikker, i følge omslaget, men jeg klarer ikke helt å bli engasjert. Jeg begynte på den den 18. august(!), men har bare kommet halvveis. Det betyr visst at jeg må gjøre en innsats for å bli ferdig. Det er vanligvis uaktuelt for meg å ikke fullføre ei bok jeg starter på, men denne er en av de få det frister å bare legge fra seg. Noe av grunnen til at jeg ikke helt klarer å la meg rive med, er de himla lange kapitlene, med lange sprang i handling, I tillegg er det språket. Det er så kronglete og flagrende, med lange setninger, at jeg av og til lurer på hva jeg har lest... Kanskje på et annet tidspunkt, et annet sted, men akkurat nå er dette litt for mye.


Min smakebit er hentet fra side 126:
"Fingrene deres vrir seg i lengsel etter den maten de ville ha laget og de gobelengene de ville ha vevd, etter gleden som fantes i et bugnende bord, og munnene deres søker ufrivillig etter de ordene de ville ha sagt på en vanlig dag. Stillheten i rommet er dyp og skremmende, og sirissene kan ikke svare med menneskestemmer på desperate krav om at nå må de komme og spise og ta seg et bad. Sjelene deres befinner seg et annet sted, de insisterer på å utføre sine vanlige oppgaver."


Flere smakebiter finner du hos Mari: 

Flukten

13 kommentarer:

 1. Jag föredrar korta och många kapitel jämfört med långa kapitel, det är mycket jobbigare att läsa. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Den boken känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Tack för smakebiten. Häftig titel dock.

  SvarSlett
 4. Numera har jag lätt för att lägga böcker åt sidan som inte funkar, finns så många som jag vill läsa och jag känner att tiden är kort. ;) läsning kan verkligen handla om rätt tid plats osv. Den här boken är ny för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Jag tror jag har hört talas om denna, den titeln glömmer man inte i första taget :)

  SvarSlett
 6. Jeg slutter av bøker som jeg ikke klarer fullføre over lang tid. Hos meg er det et godt tegn på at jeg må gjøre noe når bøker blir liggende og jeg starter på nye bøker istedenfor. Det er ikke noe problem for meg å avslutte bøker jeg ikke liker. Verden er full av bøker jeg vil like og jeg vil heller lese dem :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 7. Ibland är det ju så att en inte kommer överens med en bok. Då tycker jag att det burkar vara bäst att gå skilda vägar. En annan gång kanske vi möts igen, och då kanske det är helt annorlunda. Som med människor :)

  SvarSlett
 8. Jeg har sett omslaget rundt om, men ikke lest den. Håper den blir mer engasjerende mot slutten i alle fall :)

  SvarSlett
 9. ibland får en tag i en bok vid fel tillfälle. jag vill helst inte lägga ifrån mig en bok innan den är läst till slut. men det händer. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Jag läste den här för några år sedan, och den levde inte upp till mina höga förväntningar.

  SvarSlett
 11. Tack för smakebiten. Okänd bok för mig, intresseväckande titel och omslag i varje fall. :)

  SvarSlett
 12. Jobbigt när det tar tid att ta sig igenom boken.

  SvarSlett
 13. En bok jag inte känner till!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)