torsdag 3. august 2017

Mariestad

Vi hadde egentlig tenkt å ta en tur til Öland i løpet av ferien vår, men ... At det ikke var overnatting å oppdrive på Öland, var en selvfølge. Det må bestilles i meget god tid. For tre år siden overnattet vi på fastlandet og kjørte over til øya på en dagstur, men nå fant vi ikke ledig overnatting som passet feriebudsjettet vårt på Kalmar-siden heller. Derfor tok vi en helt annen retning fra Kristianstad. 
Grunnen til at vi havnet nettopp i Mariestad, var at jeg kun googlet "overnatting stuga Sverige" for de nærmeste døgnene, og så hvor det var ledig. Slik havnet vi ved Sveriges største innsjø Vänern. Og vi angret ikke på det. 

Første kvelden fikk med oss en vakker solnedgang. For oss som er født og oppvokst i fjæresteinene, er det ganske utrolig at det vi ser utover "bare" er ferskvann.


Campingplassen vi bodde på, Ekudden camping, lå helt nede ved vannet, og fra hytta vår til stranda, var det kanskje 50 meter. Perfekt plassering.

Søndag 23. juli gikk vi de vel 2 kilometrene fra campingen til byen, på fin tursti. Vi var inne i kirka på bildet, men det ble mange kirker i ferien, så bilder derfra kommer i eget innlegg etter hvert. 


Vi har vært i Gamla stan i Stockholm noen ganger, og nå fikk vi med oss Gamla stan i Mariestad også. Mariestad er en småkoselig by i vakre omgivelser.

1 kommentar:

  1. Det er så mange fine steder og småbyer i Sverige. Begynner å få øynene opp for det mer og mer, og bildene dine inspirerer virkelig til å utforske litt mer på den andre siden av grensen. Takk for at du deler :)

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)