søndag 29. januar 2017

Siste søndag i januar 2017, med smakebit

Da er vi faktisk snart ferdig med januar!
Den siste uka har det blitt merkbart lysere, spesielt om ettermiddagen når jeg kjører hjem fra jobb. På fredag var det en nydelig soloppgang, og det er ei stund siden jeg kunne nyte den på tur på arbeid.
Fantastisk!

I år har jeg senket lista noe i forhold til hvor mange bøker jeg ønsker å lese. Jeg elsker å lese, men det er så mange andre ting jeg også ønsker å bruke tid på. Får se om jeg klarer å legge vekk bøkene til fordel for noe annet, men jeg skal prøve. 😜

For øyeblikket holder jeg på med to bøker: 
Innsirkling 3 av Carl Frode Tiller og Ru av Kim Thúy.

Innsirkling-trilogien handler om David som har mistet hukommelsen, og for at han skal huske hvem han er, har legene oppfordret mennesker som har kjent han til å skrive brev og fortelle hva de husker om han. 

I den tredje boka møter vi Marius, som skriver følgende: " Kjære David. Eg heiter Marius Rosendahl. Eg skal hjelpe deg til å finne ut kven du er, og kor du kjem ifrå, og eg skal gå rett på sak. 5. januar 1970 vart det gjort ein feil ved det som den gongen heitte  Namdal sykehus. Ein av dei som arbeidde på fødeavdelinga, forveksla to av gutebarna, og slik vart eg lagt i hendene på og sendt heim med mora di, mens du vart lagt i hendene på og sendt heim med mora mi. Vi har med andre ord levd kvarandre sine liv." (side 30)

Tiller skriver på nynorsk, men det fungerer godt. For meg som er oppvokst på samme tid som hovedpersonen (og forfatteren), kjenner jeg meg igjen i en del ting, men jeg tror historien har mye å si både yngre og eldre. På baksida av boka står det blant annet at Tiller har "skapt eit usedvanleg rikt og komplekst eventyr om det moderne Norge", og det stemmer. 

Om du ikke har lest noen av Innsirkling-bøkene, vil jeg anbefale dem. 
Et lite tips: sats på å lese alle de tre bøkene etter hverandre. Det er litt for lenge siden jeg leste bok nummer to nå, kjenner jeg.


Flere smakebiter på søndag finner du om du klikker på logoen under:
 Smakebit på søndag


11 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, det låter som ett spännande koncept.

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten! Visst är det härligt att man börjar märka att det blir ljusare och ljusare!

  SvarSlett
 3. Den känner jag inte till! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Den boken känner jag inte till men Ru har jag läst. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvarSlett
 5. Jeg begynte på innsirkling 1 men leste den aldri ferdig. Burde kanskje finne den frem igjen. Har bok 2 også i bokhylla et sted

  SvarSlett
 6. Spännande! Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 7. låter intressant. fantasifullt omslag. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 8. Spännande, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Det är verkligen inte klokt hur fort tiden går!
  Tack för smakbiten!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)