søndag 24. januar 2016

Bøker lest i 2015; #51

Bok #51 i 2015
ble
GILLA HATA HORAN
av
Johanna Nilsson

Fra bokas bakside:
Jonna og Gloria är 15 år och bästisar. De är inte särskilt populära, men inte heller mobbade. Men så hänger de med på en luciafest och får dansa med Robin, skolans snyggaste, coolaste kille. Han verkar tycka att de är helt okej, till och med söta. Det är nästan för bra för att vara sant. Det är det också. Det börjar skrivas elaka kommentarer på Glorias blogg och på Facebook bildas en Hata horan-grupp. Gloria mår så dåligt att hon börjar skära sig igen. Jonna måste göra något. Gloria får inte råke mer illa ut. Hon bestämmer sig för att ge igen med samma mynt, för på nätet kan vad som helst hända. Vem är hora nu?

Gilla Hata horan er en følelsesladdet ungdomsroman om nettmobbing, om hvor rakst rykter kan startes og spres, om hvordan bøddelen kan bli offer og tvert om.

Som voksen har det vært nyttig å lese den boka for å få et lite innblikk i hvordan ting foregår i enkelte miljøer blant ungdom. Og det foregår langt mer, og verre ting, enn vi kan forestille oss...

Nyttig lesning for dem som bryr seg og er opptatt av problemet.
ANBEFALES.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)