søndag 10. januar 2016

Bøker lest i 2015; #50

Bok #50 i 2015
ble
HANDEN
av Henning Mankell

Fra bokas bakside:
En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad til landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett.
Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att  ingen har anmält dem saknade?
Wallander och hans kollegor tvingas söka sig bakåt i det förflutna för att hitta svaret på gåtan. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare.

For en som har vært Wallander-fan i mange, mange år, var denne boka kjærkommen, etter at politimannen gikk inn i mørket i den siste Wallander-boka i 2009. Nå er også forfatteren borte, og det blir ingen flere Wallander-historier.
En fantastisk forfatter måtte gi opp kampen mot kreften, og det eneste vi kan gjøre nå - er å lese alle de gode historiene en gang til.

Boka inneholder også ekstramateriale; et oppslagsverk i Wallanders verden, med kulturelle referanser, personer og steder som er nevnt i romanserien.


ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)