mandag 7. desember 2015

Bøker lest i 2015; #43

Bok #43 i 2015 ble
ÄNGLAMAKERSKAN
av
Camilla Läckberg

Fra bokas bakside:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påsklunch är oppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta.
Många år senare åtevänder Ebba till ön och den gamle barnkoloni där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och hennes make har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
Men knappt har de hunnit börja förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de bryter upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kollegor gräva i det gamla fallet. Kan gåtan få sin lösning nu?


Dette er på mange måter fortellingen om en familie og hva som kan sette sitt preg på slekten i generasjon etter generasjon. Fortiden kan vi ikke gjøre noe med - hva gjør vi med nåtiden?
Änglamakerskan er en spennende krimroman som ikke avslører mer enn den må før slutten. Spennende!


ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)