søndag 1. mars 2015

Bøker lest i 2015; #2

Bok #2 i 2015:
KAFKA PÅ STRANDEN
av Haruki Murakami

Fra boka bakside: På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura hjemmefra. Han vil vekk fra den iskalde faren sin og den foruroligende ødipale spådommen som alltid har forfulgt ham. Men Kafka bærer også på håpet om å finne moren og søsteren, som forsvant elleve år tidligere. I byen Takamatsu slår han seg ned i et lite privat bibliotek, der han blir kjent med androgyne Oshima og den gåtefulle kvinnelige bestyreren. Og her får han hjelp da politiet tar opp jakten på ham etter en blodig hendelse.

Nakata er også på flukt fra politiet. Etter en mystisk ulykke som barn har Nakata kunnet snakke med katter, og det er da han leter etter en forsvunnet katt at han får blod på hendene og må legge ut på reise. Trådene i Kafkas og Nakatas liv veves sammen.


Ei bok jeg ikke helt vet hva jeg skal mene om. Den minner ikke om mye annet av det jeg har lest, og jeg får ikke helt taket på personene i boka, men likevel er det et eller annet med den. Om det er positivt eller ikke, er jeg litt usikker på, - for den er ikke lettlest og krever litt av leseren.
Du bør kanskje lese den selv, 
så får du gjøre deg opp en egen mening. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)