fredag 28. desember 2012

Bøker lest i 2012; # 44

Bok nr. 44 i 2012, "Snø vil falle over snø som har falt" av Levi Henriksen, ble antagelig den mest positive leseopplevelsen dette året.


Jeg hadde ingen forventninger. Dette er en av pensumbøkene i norsk for vårsemesteret og måtte leses før uke 2. Like greit å få den lest i løpet av jula, tenkte jeg. Og jo - det var det absolutt.
Et smykke av ei bok...

Levi Henriksen maler menneskekarakterer og miljø med fin pensel. Detaljrikt og beskrivende, varmt og troverdig.
Det jeg trodde skulle være en dyster historie, skittenrealistisk og deprimerende - ble en fin historie om hvordan et menneske forsøker å finne fotfestet, hvordan sorg og vanskeligheter virker inn på oss, og hvordan omsorg og kjærlighet kan ha mange ansikter og virkemåter.
Det handler også om trygg oppvekst, hvordan oppveksten preger hele livet - og hvordan de valgene vi tar påvirker oss.

Historien om Dan Kaspersen er en historie som vokser, som bergtar og gir leseren et ønske om å lese litt mer - og litt mer.

ANBEFALES PÅ DET VARMESTE!
<3

1 kommentar:

  1. Takk for tipset. Har faktisk ikke lest noe av Henriksen, vet ikke helt hvorfor. Men nå blir han satt på leselsita for 2013. Godt nytt år til deg!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)