torsdag 23. august 2012

Bøker lest i 2012; # 27

Da er enda ei bok ferdiglest. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med bok nr. 27 i år; "Isprinsessen" av Camilla Läckberg.


"Alexandra Wijkner blir funnet med kuttede pulsårer i badekaret i barndomshjemmet i Fjällbacka. 
Liket blir oppdaget av en eldre fisker, som skal passe huset når hun er borte. Han styrter ut og kaster seg over den første han møter. Det er forfatteren Erica Falck, som er i Fjällbacka for å gjøre opp boet etter sine avdøde foreldre. En gang var hun Alexandras beste venninne. Men de mistet kontakten i tolvårsalderen, like før Alexandra flyttet fra Fjällbacka uten å si adjø, og Erica har aldri skjønt hvorfor. 
Etterforskningen ledes av politimannen Patrik Hedström ved Tanumshede politistasjon, med Erica som en viktig kilde. De to må tilbake til fortiden for å avdekke de mørke hemmelighetene som skjuler seg under overflaten."


Romanen er Läckbergs første kriminalroman fra Fjällbacka, og vi blir kjent med Erica, Patrik og menneskene rundt dem. Forfatteren skriver god krim, som holder på spenningen rundt hvem som kan være gjerningsmannen til siste stund. Opprullingen byr på mange overraskelser og løsninger vi knapt kunne tenke oss. Ved siden av hovedhistorien, er Läckberg dyktig til å flette inn andre historier, om menneskene vi møter, som får oss til å ønske å lese mer om dem, etter at gåten er løst.

Denne boka har jeg hatt som avveksling mellom pensumbøker og fagstoff, og den har gitt akkurat passe dose spenning og et fint avbrekk.
ANBEFALES.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)