mandag 25. januar 2016

Bøker lest i 2015; #54

Bok #54 i 2015
ble
DAGEN SKAL KOMME MED BLÅ VIND
av
Levi Henriksen

Fra forlaget: 
"Hvor mye galt er du villig til å gjøre, for til slutt å gjøre noe godt?"

Mikael Hildonen har prøvd og ikke fått det til. Han sitter ved kjøkkenbordet med voksduk, drikker kaffe og ser på skyene over Austberget. Mikael vet bare én ting: Ine er død, og han får henne aldri tilbake. Heller ikke barnet hun bar i magen. Så settes livet i bevegelse: Mikael må ta seg av trettenåringen Daniela, datteren broren ikke vil vite noe av. Men først må han kvitte seg med noen innkrevere på tung motorsykkel. De vil ha alle pengene han ikke har ... og de vet hvor Daniela bor. 

Jeg leser Levi Henriksens bøker i feil rekkefølge(denne ble utgitt i 2011), men siden de ikke har handlinger som bygger på hverandre, er ikke det noe problem. Det er bare sann fryd å lese det han skriver, uansett. 


Menneskeskjebner og familieforhold beskrives så godt at man synes man kjenner dem alle sammen. Noen sliter mer enn andre, og prøver hardt å gjøre det som er riktig og godt, uten alltid å lykkes. Men om man ikke gir opp, så ordner ting seg til slutt i Henriksens Skogli-univers. 

"Dagen skal komme med blå vind"  
ANBEFALES 
på det varmeste.


Sammen med Harpesang - årsbeste i 2015.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)