tirsdag 30. juni 2015

Bøker lest i 2015; #21

Bok 21 i 2015
ble
Døden kommer til Pemberley
av P. D. James

Fra bokas bakside:
I Stolthet og fordom giftet Darcy og Elizabeth seg. Nå er det gått seks år, og de har fått to sønner. Elizabeths kjære søster Jane og hennes mann bor ikke langt unna, og Elizabeth er fullkomment lykkelig. Men harmonien trues, og gamle synder og misforståelser dukker opp i forkant av det årlige høstballet. Familiens  svarte får, Lydia, som de vanligvis har svært liten kontakt med, ankommer uventet Pemberley. Hun skriker panisk ut at mannen hennes er myrdet på Darcy-familiens gods...

Phyllis Dorothy James leker med sjangrene i denne boka, og blander krim med klassisk litteratur. Det hadde vært en fordel om jeg hadde hatt Stolthet og fordom (note to self: les den på nytt) friskt i minne da jeg begynte på denne, - siden det ville ha lettet "jobben" med å sette seg inn i persongalleriet. Uansett er dette velskrevet og spennende, både med tanke på plot og mix'en med Jane Austen.

ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)