lørdag 28. juni 2014

Bøker lest i 2014; #31

Den 31. boka i 2014 ble
SARAS NØKKEL
av Tatiana de Rosnay.

Endelig har jeg også fått lest denne boka, som så mange andre har lest og framsnakket.

Forlaget beskriver boka slik: Saras nøkkel er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Europas historie – en innsiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet. 

Paris 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d’Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir døgn, og Saras desperasjon vokser…


Paris 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vél d’Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.

Dette var ei virkelig vakker bok, selv om tema og handling er fra en mørk periode av vår historie. Saras nøkkel får leseren til å tenke etter og gjøre seg opp noen meninger, og den inneholder både stor sorg og lengsel etter kjærlighet.


ANBEFALES!


Fjerde e-bok i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)