søndag 9. mars 2014

Bøker lest i 2014; #14

Bok #14 i 2014, ble nok ei krimbok og nok ei bok på svensk.

SJÖJUNGFRUN
av Camilla Läckberg.

Dette er den sjette boka om Erika Falck og Patrik Hedström, og den ble utgitt første gang i 2008. 

En mann har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande.
Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...Lidelig spennende!
Da jeg kom til siste setning var jeg glad jeg allerede hadde lest den neste i "serien" om Erika og Patrik. Hvis jeg ikke allerede hadde gjort det, og dermed visste hva som skjedde videre, hadde jeg vært nødt til å finne fram den neste boka med en gang. 
Snakk om cliffhanger!

ADVARSEL!
Ikke les denne boka uten å ha neste bok innen rekkevidde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)