søndag 3. november 2013

Bøker lest i 2013; # 41

Bok nr. 44 i 2013, ble
Krystallslottet 
av Jeannette Walls.

Fra bokas bakside:
Walls skriver om sin oppvekst i hendene på eksentriske, nomadiske foreldre. Faren Rex er alkoholiker og moren, Rose Mary, er kunstner og lettere gal. Rose Mary prioriterer maling og litteratur fremfor morskap:"Hvorfor tilbringe en hel ettermiddag med å tilberede et måltid som forsvinner i løpet av en time, når man på samme tid kan male et bilde som varer for evig?" spør hun barna. Dermed er det duket for blant annet kattemat, meloner og popkorn til middag. Faren Rex er varm og kjærlig, men når han blir full blir han destruktiv, upålitelig og til tider voldelig.

Walls beskriver i fascinerende detalj om hvordan det var å være barn og vokse opp i en familie som stadig er på flyttefot og ute etter nye eventyr. Eventyr som oftest var en flukt fra pengeinnkrevere og enhver form for ansvar. Siden foreldrene i stor grad var motivert av innfall og paranoia var barna; Jeannette, hennes bror og to søstre, i stor grad overlatt til seg selv. Gjennom Walls fantastiske historiefortellende håndlag, blir vi kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok, og Walls kjærlighet til foreldrene - til tross for deres overveldende selvopptatthet - lyser fra alle sidene i boka."

Ei bok der man lurer på om det virkelig går an å leve sånn, og om det kan være sant, det som fortelles. Til man kommer på at det finnes mangt og mye rundt om i forskjellige familier som kan virke som eventyr, men som er den harde virkeligheten for dem som opplever det.
En fantastisk historie om evnen til å overleve, tross alt! ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)