onsdag 16. oktober 2013

Mer som varmer...

For et par år siden fikk en del restegarn hos en bekjent. Det var vevgarn i ull, men siden jeg ikke hadde(eller har) noen vev montert, fant jeg ut at jeg kanskje kunne bruke garnet til noe annet. Som så mange andre ganger var Garnstudio sine sider på internett til stor hjelp! <3

Jeg fant oppskrift på et fint, heklet teppe, satt sammen av ruter, og jeg begynte med friskt mot. Helt til jeg oppdaget at jeg kanskje, muligens ikke kom til å få nok garn. Siden garnet jeg brukte var av en helt annen kvalitet enn det som var brukt i oppskriften, ble rutene mye mindre enn i oppskriften, så får å få et like stort teppe måtte jeg hekle mange flere ruter.
Dermed ble hele prosjektet lagt i en pose i et skap...

Men i høst fant jeg ut at jeg måtte ta det frem igjen og se litt nærmere på det. Og faktisk hadde jeg jo heklet mange flere ruter enn jeg trodde. Etter en nærmere titt, fant jeg ut at jeg ikke behøvde så veldig mange flere ruter for å få til et vognteppe(et stort teppe hadde jeg nemlig ikke nok garn til...)
Som tenkt, så gjort.
Plutselig ble det motiverende å hekle flere ruter, og det tok ikke mange dagene før jeg hadde nok. Da begynte jobben med å legge dem i riktig rekkefølge, og hekle dem sammen, før jeg heklet kanten rundt. Men litt lite garn, ble det ikke akkurat som på oppskriften, men jeg ble ganske godt fornøyd likevel, jeg.

Og selv om det ikke ble så stort som planlagt, er det stort nok til å varme en liten krabat. ;-)


Etter damping og finpuss måler det 75x100cm.
Og oppskriften finner du her.


Jeg bidrar med dette på Pinnekrokens
Oktoberutfordring; "Noe som varmer".

3 kommentarer:

 1. Teppet er nydeleg !
  Kjepefine fargar. Det er stort nok til å legge rundt skuldrane når
  du sit i sofaen. Eg er tek ofte eit i liknande størrelse i bruk, er ofte litt frostig..
  Nyt oktoberkveldane !
  Klem

  SvarSlett
 2. Woao, det var fint! Og for et arbeid det må ha vært. Har heklet et eneste teppe i oldemorruter, og ble forbauset over hvor mye arbeid som går med. Dette var fantastisk, og hundre ganger finere enn mitt tradisjonelle :)

  SvarSlett
 3. Otroligt fin pläd, så välgjord och fin, duktig du är.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)