søndag 2. juni 2013

Bøker lest i 2013; # 24

Jeg har avsluttet den 24. boka i år; Du skal elske lyset av Margaret Skjelbred. 

Hva gjør et barn når verden med et slag faller sammen? Det gjemmer seg bort. Det samler hemmeligheter. Alva er åtte år. Den livsglade faren er død, og moren flytter med Alva og Søster tilbake til foreldrehjemmet hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor Menigheten. Her møter Alva en verden preget av streng gudsfrykt, forbud og fortielser. Og mange hemmeligheter. 

"Hva gjør bestemor i bringebærskogen? Hvem er Vakkermannen? Og hvorfor ler mamma aldri mer? Hvem er jenta som Alva finner spor etter på gården? 
Historien om Alva beveger seg mot en hendelse som vil prege henne for resten av livet.
Den gamle Alva avslører alle hemmelighetene for det nye barnet som så uventet kommer og snur livet hennes på hodet nok en gang. Det handler om veien fra mørke mot lys. Det handler om et barns enestående evne til å overleve."

Det jeg kanskje liker aller best ved denne boka er håpet den tross alt gir. Selv om man vokser opp i mørke og under fordømmende kår, er det mulig å vokse opp til å bli et menneske som er tolerant og ha evne til å heve seg over mangel på ytrings- og trosfrihet, og kunne se lyset og bry seg om det som faktisk er viktig.

ANBEFALES... men kanskje mest for de som kjenner noen som har erfart noe lignende.

Sammen med alle fagbøkene jeg har lest dette semesteret, sier jeg meg veldig godt fornøyd med å ha lest så mange bøker. Denne boka ble utgitt i 2011 og kommer inn under kategorien nyere norske bøker. Jeg har lest 5 bøker innenfor den kategorien så langt i år, og må sette meg et nytt mål...

2 kommentarer:

 1. Du les mykje !
  Med meg går det litt i rykk og napp. Eg må ha tid for eg har vanskar med å legge dei frå meg før dei er lese ferdig.
  Denne boka har eg ikkje lese, skal tenkje på det.
  Eg har lese Mors bok og Andrea D av denne forfattaren, eg syns dei var litt tunge og kome gjennom, men det var vel meg det var noko galt med ;)

  Håpe det gjekk fint med eksamen :)
  Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest i år. Likte Andrea D godt også, men ble ikke fullt så begeistret for Dronning/Perle.

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)