mandag 29. april 2013

Bøker lest i 2013; # 16 og 17

Forrige uke leste jeg ut to serieroman-bøker, fra Storgårdsfolk av Eva J. Stensrud

Nr. 56 - Forsmådd 


Omtale av Forsmådd
Både Martha og Maria pines av kjærligheten. Martha lider i stillhet og har gitt opp alt håp, men Maria er desperat. Hun er rede til å ofre alt for mannen hun elsker, men Johanna vil det annerledes. Situasjonen blir truende for dem alle tre.

– Alle skal få vite hvordan Martha ter seg, hikstet Maria. – Ingen mann vil se på henne etter det.
Johanna glodde på henne, kald av raseri. – Har du mistet både vett og forstand? Hvorfor vil du ramme Martha?
Maria lot seg ikke stagge. – Eller hadde du sett deg ut Carl Peder til henne? Et forklarelsens lys gled over det hovne ansiktet. – Du vil at Martha skal ha Carl Peder! Hun begynte å hulke ukontrollert.
Johanna ristet på hodet. Hadde hun allikevel tatt feil av Maria? Var hun like spikende gal som moren?


Nr. 57 - Løpske hjerter 

Omtale av Løpske hjerter:

Ingeborg står foran sitt gjennombrudd og må ta vanskelige valg. Hemmeligheter avsløres, både i Danmark og på Hedmarken. Johanna befinner seg brått på kanten av stupet. Så rammer tragedien, hardt og nådeløst. 

Gjennom halvlukte øyne så Ingeborg på Mikko. Like før hun skulle inn på ny, snudde han seg, og øynene deres møttes. Akkurat der og da kjente hun en varm, overveldende samhørighet med ham, fornemmet hvordan sangen strakte ut en hånd over avgrunnen mellom dem. Han måtte også ha følt det, for et kort, nesten umerkelig drag av smerte gikk over ansiktet hans. Så var det borte.




Som vanlig god underholdning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)