mandag 7. januar 2013

En smakebit...

...på søndag, heter det egentlig, men siden vi allerede har kommet til mandag... vel, en smakebit fra boka jeg leser nå, skal du få uansett.

For tida holder jeg på med to forskjellige bøker. Den ene er "Predikanten" av Camilla Läckberg som er herlig, spennende underholdning. Den andre er litt tyngre stoff, selv om den får plass i min Xperia Neo som e-bok; nemlig "Sofies verden" av Jostein Gaarder.

Jeg leste boka i papirutgaven for mange, mange år siden. Det vil si - jeg er usikker på om jeg faktisk fullførte den. Med små barn og mange andre jern i ilden, tror jeg muligens at den ble bortprioritert den gangen og levert tilbake til henne jeg lånte den av.
Uansett; nå er jeg i gang - og jeg har et helt annet utgangspunkt for å ta til meg noe av det som står der. Det passer forresten utmerket at vi har etikk på Høgskolen denne uka... Greit med Gaarders vinkling også i så henseende, tenker jeg. 

Men altså - mer omtale av boka får heller komme når den er ferdiglest, for det var en smakebit jeg skulle presentere. 

Fra side 119/120(om det stemmer med den trykte utgaven er jeg litt usikker på, siden jeg leser e-boka.)

"Framfor alt er menneskets sjel en "gnist fra bålet". Men også overalt i naturen skinner noe av det guddommelige lyset. Vi kan se det i alle levende vesener, ja selv en rose eller blåklokke har et slikt guddomsskinn. Lengst borte fra den levende Gud er jord og vann og stein."

Flere smakebiter finner du hos Mari:

3 kommentarer:

  1. Husker jeg prøvde meg på denne boken, men ga raskt opp. Var ikke boken for meg, enda jeg elsket kabalmysteriet og andre bøker av forfatteren. Var nok ikke klar for en slik bok. Har mange gang tenkt jeg skulle prøvd meg på den igjen:) Gleder meg til å lese anmeldelsen hvis den kommer! Takk for smakebiten!

    SvarSlett
  2. Oj, den husker jeg at jeg likte godt.:)

    SvarSlett
  3. En tegelsten till bok som faktiskt är väldigt bra. Ingen lätt läsning hela vägen, men väl värd det!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)