tirsdag 8. januar 2013

Boken på vent(31)

Hver Tirsdag poster Beathe et innlegg om en bok hun har veldig lyst til å lese og som har vært meningen å lese en stund. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. 
Hun oppfordrer flere til å være med, om man har en bok på vent...


Jeg har ganske mange bøker på vent.
En av dem er 
"EN SVUNNEN TID"
av Kate Morton.


Den har stått i bokhylla mi ganske lenge, og jeg har fryktelig lyst til å ta fatt på den, men med mange bøker på pensumlista,har ikke denne blitt prioritert.
Den er på 623 sider, så man leser den ikke i en fei akkurat. Dessuten har jeg en formening om at det er ei bok man skal kose seg litt med...

Hovedpersonen er Edie, som overraskes av morens voldsomme reaksjon på et brev som kommer i posten. Brevet ble postet for femti år siden, men ble bortlagt av postvesenet. Beveget av morens reaksjon begynner Edie å nøste trådene bakover i tid. Trådene samler seg i slottet Milderhurst og hos de tre gamle søstrene som bor der. Edie forstår at moren har en fortid som hun har holdt skjult for sin datter. Moren, Meredith, ble evakuert fra London under andre verdenskrig. I atten måneder bodde hun i slottet hos de tre søstrene. I slottet bodde også søstrenes far, Raymond Blythe, som i 1918 skrev boka Den sanne fortellingen om Muddermannen. Denne boka har vært viktig i Edies egen barndom, og hun skal komme til å forstå at det ikke er tilfeldig.

Selv om boka frister veldig, tror jeg kanskje at den ikke blir lest før i sommerferien. Ser for meg late dager i sola med denne til selskap...

10 kommentarer:

 1. Det er godt å ha noen gode bøker til late sommerdagen og går du på skole så må jo det prioriteres! Denne har jeg også i bokhyllen og vet rett og slett ikke når jeg skal få lest den.Fin bok
  å ha på vent! Ha en fin kveld Sigrid

  SvarSlett
 2. Den har jeg ikke lest, kos deg med den!
  Fin blogg du har, legger deg inn på blogglisten min, så sees vi :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som en fin bok å lese i sommerferien:) Har selv lyst å lese den, men som deg har man jo skole og jobb også:) Men en dag:) Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 4. Har en Kate Mortom bok på vent jeg også: Den glemte hagen. Håper å få lest den før sommeren kanskje..

  SvarSlett
 5. Dette syntes jeg var en nydelig bok. Håper du også liker den!

  SvarSlett
 6. Har lest de to første. Tilbake til Riverton likte jeg veldig godt. Den glemte hagen leste jeg på engelsk; og den var bra selv om jeg kanskje hadde fått med meg mer av å lese på norsk. Har et Bli bedre å lese engelsk-prosjekt på gang, men det går trått. Den du nevner bør jeg få lest en gang.

  SvarSlett
 7. Denne har jeg sett på mange ganger, og tenkt at jeg skulle kjøpe, men har den glemte hagen ulest i bokhylla så får lese den først

  SvarSlett
 8. Jeg leste de to første bøkene som kom ut, men så falt jeg av lasset, gitt! Likte de to bøken godt, men de ble på en måte litt for like i form og stil til at jeg prioriterte å følge opp; man vil jo gjerne ha litt nytt, også! Boka har jo fått mye fin omtale, så at det er ei passende bok for late dager i sola tviler jeg ikke på ;o)
  Hadde nå bare den sola vist seg fram igjen... Gleder meg til lengre dager med vårsol og lesing ute på trappa igjen...

  SvarSlett
 9. Kate Morton er fantastisk! Du har virkelig noe bra å se frem til, selv om "Den glemte hagen" nok er den beste :)

  SvarSlett
 10. Heisann!

  Bøker er også lik ferie for meg. Morton skriver lettlest, så det tar sikkert ikke så lang tid for deg å lese den ut.
  Skulle tro jeg har lang erfaring med hennes forfatterskap, men har bare lest Den glemte haven eller noe sånt.
  To uferdigleste bøker ligger og venter på meg. Ikke lenge til dobbelferie her i huset. Og vi flyr ikke med Ryanair denne gangen, så kanskje begge får plass i kofferten!
  God bok ;:OD)

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)