mandag 2. juli 2012

Bøker lest i 2012; # 22

Da har jeg lest den 22. boka i år. Mitt første møte med både Jørn Horst Lier og e-bok; "Vinterstengt".
Bokomtale: Høsttåken ligger tett over kystlandskapet, og hyttene står med binde vinduer mot den blygrå sjøen. Ove Bakkerud skal ha en siste rolig helg på sommerstedet før vinterstengningen. Men han kommer frem til en hytte i kaos, herjet av innbruddstyver. Og på nabohytta: en mann mishandlet til døde.


Politiførstebetjent William Wisting har sett groteske drap før. Men desperasjonen han er vitne til i Stavern denne høsten, er ny for ham. Som om noen har alt å vinne, og veldig lite å tape. Derfor er det mot hans vilje at datteren Line slår seg ned i en hytte ute i havgapet. Uroen blir ikke mindre etter hvert som de finner flere ille tilredte lik i den forlatte skjærgården. Og fra himmelen faller det døde spurver.


Jeg har hatt et noe avventende forhold til e-bøker, og formatet var uvant for meg da jeg tok fatt på "Vinterstengt". Om det var det som gjorde starten på boka litt treg eller tung, vet jeg ikke, men det var liksom ikke noe fart ut fra start. Likevel vinner boka seg utover. 
Horst Lier skriver nøkternt og ekte, og jeg tror på det jeg leser. Plottet er kanskje litt for enkelt, for det er ingen stor spenning rundt gjerningsmannen. Likevel ok lesning. Selv om jeg ikke ble bergtatt, er det nok store muligheter for at jeg kommer til å lese mer av Horst Lier. Og det kommer nok mest av at den presenterer ujålete og ekte politikrim.


E-bok på sengekanten i stedet for "vanlige" bøker er forresten genialt! Da kan Mannen få sove uten at lyset står på og forstyrrer, og jeg får lese så lenge jeg kan hold meg våken...1 kommentar:

  1. Du er ikke alene om og bruke ebøker, har gått over til dem jeg å:)
    Mange fine tips her:)

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)