onsdag 23. mai 2012

Tisdagastema - Gatan

Jo, jeg vet at det er onsdag, og slett ikke tirsdag.  I går hadde jeg det litt travelt med kjedelige,huslige oppgaver på dagen, og dameselskap på kvelden, så da ble det ingen tid til blogging... :-)

Tirsdagstemaet var GATAN, og da jeg så det ble jeg litt i tvil om hva jeg skulle bidra med. Her jeg bor finnes ingen flotte, brede gater. Som denne fra Sundsvall i Sverige.


Det nærmeste vi kommer her, er gatene på Rørvik. Ikke særlig sjarmerende eller spennende. Her burde jeg lagt inn bilder fra de koseligste gatestubbene i Kystbyen, men jeg hadde så dårlig tid i går. De bildene får komme en annen gang.


Da jeg vokste opp på kystens perle, Ottersøy, var jeg en av ungene i "gata", noe som i praksis betød ungene langs riksveien. Dette bildet er tatt fra mine foreldre og nedover veien. Langs den veien bodde det mange lekekamerater, og i det lave gul-orange bygget midt på bildet er bygdas butikk. Postkontoret var også der, og det var mine foreldres arbeidsplass. Omtrent 100 meter til høyre for butikken, ligger skolen. Korte avstander, et lite sted der alle kjenner alle. Vi hadde en trygg oppvekst.


I dag bor jeg enda mer landlig til. Det siste bildet viser "gata" vi bor i nå. 

"Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå..."


Flere gatebilder finner du hos

3 kommentarer:

 1. Nydelige bilder. Han sang så, Edvard Pärson? tror jeg.
  Ikke alle gater er like koselige, men alle er nødvendige.
  Ha en fin kveld.
  Mormor på klagemuren.

  SvarSlett
 2. Bättre sent än aldrig :-) Bilderna var värda att vänta på.

  Kul att du får med sångtexten till en sång från mina trakter :-)

  SvarSlett
 3. På din lugna lantliga gata kan jag tänka mig också att bo!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)