torsdag 1. januar 2015

Bøker lest i 2014; #69

Jeg nådde akkurat ikke målet mitt på 70 bøker i løpet av 2014...

Bok #69 ble
NOSTRADAMUS' TESTAMENTE 
av Tom Egeland

Jeg begynte å høre på lydboka i sommer, etter at jeg hadde lastet den ned på telefonen min via NSBs underholdningsapp.
Etter at telefonen fikk et illebefinnende, ble jeg nødt til å sende den inn til reparasjon, og da den kom tilbake med nytt hovedkort var boka borte...
Jeg tenkte at det fikk bare være sånn - for jeg var ikke overbegeistret, men så er det noe med å ikke få fullført. Da jeg kom over boka som lydbok på biblioteket i desember, bestemte jeg meg for å låne den og høre den ferdig. Og nå er det gjort.
Jeg er fortsatt ikke overbegeistret...

Fra omtalen:
Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet, kastes Bjørn Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de en nådeløs munkeorden, amerikansk etterretning og et 500 år gammelt brorskap av bibliotekarer. De må oppklare kodene i et brev fra spåmannen Nostradamus til Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans sønn.
Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer ham på sporet, ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud.


Vel... hesblesende er kanskje det rette ordet? 
Dette ble rett og slett for mye - både av koder og usannsynlige komplotter og onde menn med syn for egen vinning, og et oppkomme av italienske navn, som til tider hørtes som lange oppramsinger.
Etter å ha hørt på Dan Browns "Det tapte symbol" tidligere i år, har det blitt nok av symboler og lingvistikk på meg på ei stund.
Men jeg fullførte... ;-)

1 kommentar:

  1. Godt nyttår Sigrid! Hadde ikke tatt deg for en med "flink-pike syndrom". Fullføre er bra, men ikke på død og liv (sier hun som hater å bryte...) 69 bøker er jo supert. Du kjenner deg selv når du satset på 70 og kom nesten i mål. Gleder meg til å følge deg i 2015

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)