torsdag 1. januar 2015

Bøker lest i 2014; #65

Bok #65 i 2014
ble
Jeg skal gjøre deg så lykkelig
av
Anne B. Ragde

Fra bokas bakside:
1965 - I den norske velferdsstaten er alt lagt til rette for glansfylte dager. Husmødrenes arbeid er blitt enklere, med innlagt vann, kjøleskap og vaskemaskiner, i effektive borettslag tilpasset en ny tid.

Oppgang A i Borettslaget UNGDOMMENS EGEN HEIM litt utenfor Trondheim er en verden av frodig livslyst og sosial kontroll, hvor åtte familie lever tett på hverandre. De hjemmeværende vurderer hverandres påkledning og livsvaner og serverer kritiske blikk og stikkende kommentarer. Her tilbys hjemmepermanent og sladder, posesuppe og barnepass - og er man riktig heldig, får man et glimt av damen i fjerde som utfører fredagsvasken splitter naken. Og en dag kommer en altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene.

Ragde tegner opp karakterene i blokka med stødig hånd, og vi får et realistisk innblikk i de forskjellige personene som bor der. Positive og negative sider blir beskrevet på en treffsikker og underholdende måte.
Boka mangler noen av Berlinerpoplenes kvaliteter, men den er absolutt bedre enn Nattønsket, som jeg anbefalte å styre unna.
Denne ANBEFALER jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)