fredag 26. desember 2014

Bøker lest i 2014; #60

Bok # 60 i 2014
ble
DET SOM VENTET MEG
av Parinoush Saniee

Denne boka fikk jeg til jul i fjor, så den har ligget på vent i bokhylla ganske lenge. Men den som venter på noe godt...
Den var akkurat så bra som jeg hadde håpet.

Fra bokas bakside:
I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse bygen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang  - gjennom den islamske revolusjonen i 1970-årene, krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til dagens strengt religiøse styresett.

Tidlig i ungdommen treffer Masoumeh sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med Hamid, en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde også hos Khomeinis prestestyre.

Denne boka gir innblikk og innsikt i et samfunn og en kultur som har vært under stadig forandring og utvikling, selv om vi i Vesten kun ser det vi presenteres for i nyhetene, og kan ha inntrykk av at ting er slik de alltid har vært i disse landene i Midt-Østen.
Her får vi et glimt inn i en familie og en liten del av det store puslespillet, men vi kan ane konturene av hvordan ting egentlig er...
Tankevekkende og interessant - selv om slutten kanskje er vel realistisk for en som elsker romanens happy ending.

ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)