søndag 7. september 2014

Bøker lest i 2014; #47

Bok #47 i 2014:
SØSTRENE BOLEYN
av Philippa Gregory

Fjorten år gammel blir Mary Boleyn elskerinnen til Henrik den 8. - en kvinnebedårer og tyrann som regjerte England med jernhånd på 1500-tallet. Hun blir nærmest beordret ned i kongens seng av sin maktsyke familie.
Bak hoffets pomp og prakt skjuler det seg et intenst intrigemakeri hvor Henriks favoritter får adelstitler og rikdom, mens en dødsdom venter den som faller i unåde.
Blendet av kongens sjarm og makt elsker unge, naive Mary ham av hele sitt hjerte. Men kongens interesse kjølner. Hun blir tvunget til å la søsteren Anne ta sin plass. I denne uutholdelige situasjonen forstår Mary at hun må kjempe mot sin familie og kongen, og ta skjebnen i egne hender.


Jeg elsker historiske romaner! 
Og denne behandler de historiske fakta på en sånn måte at det som må være oppdiktet og oppspinn, gir inntrykk av å kunne være sant. Jeg har sett filmer om Tudor-perioden, og denne boka står ikke noe tilbake når det gjelder historien. Og selv om man selvfølgelig vet hvordan det hele ender, så virker ikke det som noen spoiler. Det hele bygges opp mot klimakset alle vet må komme, på en sånn måte at man bare MÅ lese seg ferdig - selv om boka er en murstein...

ANBEFALES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)