fredag 18. juli 2014

Bøker lest i 2014; #43

Bok #43 ble
Anna Svärd 
av Selma Lagerlöf.

Romanen ble utgitt i 1928, og er tredje og siste del av Löwensköldska ringen.

Den aristokratiske Charlotte Löwensköld var forlovet med den nevrotiske kandidaten Karl-Arthur Ekenstedt, men mistet ham. Etter et oppgjør mellom dem, bestemte han seg for å gifte seg med den første kvinnen som kom i hans vei - og det ble Anna Svärd.
 I boka tar den praktisk anlagte kvinnen fra Dalarna over som fortellingens sentrum. Hun lærer å elske den fanatiske og stadig mer forstyrrede presten, men gir ham motstand. Anna er en sterk og robust kvinne, som får ansvaret for de ti foreldreløse barna Karl-Arthur har tatt til seg ved en innskytelse. Men klokkerens kone Thea Sundler, som er intrigenes mester, klarer nok en gang å få makt over ham. Sammen begir de to seg ut på landeveien som omstreifende predikanter for fattigfolk.


Selv om jeg ikke har lest de to første bøkene i trilogien om Löwensköld-slekten, var det ikke noe å problem å få tak i handlinga i Anna Svärd. Men jeg får lyst til å lese de to første også. 
Lagerlöf er en glede å lese.
En god svensk klassiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)