søndag 29. desember 2013

Bøker lest i 2013; # 57

Bok nr. 57 i år ble ei bok av 
Camilla Läckberg
(denne gang på norsk):

TYSKERUNGEN

Fra bokas bakside:
Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod.
Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død, drept av et kraftig slag mot hodet.
Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med historielæreren ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap?

Erica forsøker å nøste opp i gamle familiehemmeligheter samtidig som hun skal skrive bok, og ektemannen Patrik engasjerer seg i både det og et par mordgåter, midt i pappapermisjonen. Rammefortellingen om ekteparet er viktig i boka, og vi lærer dem begge bedre å kjenne, - i tillegg til at noen av Patriks kollegaer viser nye sider ved seg selv.

ANBEFALES!

1 kommentar:

  1. Jeg liker godt denne serien. Besøkte Fjellbacka for et par år siden, og undret meg over at hun kan skrive så ekle bøker fra et så idyllisk sted. Har du ikke lest de andre bøkene hennes så har du noe å glede deg til.

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)