søndag 11. august 2013

Bøker lest i 2013; # 33

Bok nr. 33 er lest - som e-bok;

Hestekrefter
av Lars Mytting

Boka ble utgitt i 2006.

Erik Fyksen, eieren av Norges siste Mobilstasjon, må rykke ut av tilværelsen i smøregrava. Planer om veiomlegging og modernisering av bensinstasjonen fører Fyksen inn i en ensom kamp mot urbane krefter og spøkelser fra egen fortid. Og ikke minst står kampen mot hans gamle rival, skytterlagsformannen Harald Jøtul.Mytting har blitt sammenlignet med Levi Henriksen, og jeg forstår grunnlaget for det - selv om jeg synes Henriksen skriver bedre...
Ikke for det - Mytting skriver bra. 
I førstningen lurte jeg bare litt på om jeg virkelig befinner meg i målgruppa for denne boka. Syntes det ble veldig mye bil og mekking. Samtidig hører jeg til blant dem som jobbet på bensinstasjon mens konseptet dreide seg om bensin, olje, plugger og diverse sånt. På den måten kan jeg kjenne meg igjen i en del av handlinga, og plottet. 
I tillegg handler boka selvfølgelig om mye mer enn det åpenbare. Det gjorde at boka ble bedre underveis. 
Jeg vil absolutt anbefale denne boka til unge menn som er interessert i biler og skruing. Tror den kan slå an hos dem, av flere årsaker.

E-bok nr. 9 i år. 

1 kommentar:

  1. Jeg digga denne boka skikkelig da jeg leste den! Nå skal det sies at jeg kjenner litt til de lokale forholdene, og det gav selvfølgelig leseopplevelsen en ekstra dimensjon. Fyksens besøk på fjellstyrekontoret, f.eks; fantastisk!! Det er ikke få ganger den passasjene har vært gjenstand for høytlesning; det er nesten så vi kjenner igjen den bulkete termosen...
    Takk for påminnelsen!

    SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)