onsdag 1. mai 2013

Bøker lest i 2013; # 18

Bok nr. 18 i 2013 ble Alle vil hjem. Ingen vil tilbake. av Helga Flatland.


Julie, Sigurd og Mats er i ferd med å etablere sine voksne liv i skyggen av en stor sorg. Alle tre må komme seg videre etter katastrofen som har rammet ulikt i deres liv. De møter utfordringer i seg selv og i forholdet til de andre, og alle merker på sitt vis hvor møysommelig og krevende det er å komme hjem - til seg selv og alt som må rives opp og bygges på nytt.

Varmt, nært og sterkt, med en evne til å sette ord på det vanskelige på en sånn måte at det blir forståelig. Alt det vonde som kan finnes i et menneskesinn blir beskrevet så ekte og sant - man skulle tro at hun hadde opplevd alt på nært hold. Kraftfullt og vart på samme tid.

En fantastisk bok, som gir Flatlands forrige bok Bli hvis du kan. Reis hvis du må. en sterk fortsettelse, og som vekker et ønske i meg om å få vite hvordan det går med alle sammen videre...

ANBEFALES PÅ DET VARMESTE!


Den 3. boka jeg leser i år som kommer inn under kategorien "nyere norske". Boka er dessuten delvis skrevet på nynorsk - lar den telle som ei halv nynorsk bok, så jeg har kommet opp i 4,5. Må visst utvide målet i denne kategorien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)