søndag 21. april 2013

Smakebit på søndag...

Tid for en ny Smakebit på søndag hos Mari!

Denne gangen blir det noen setninger fra den boka jeg tenker å begynne på i kveld; "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake." av Helga Flatland. Etter å ha lest "Bli hvis du kan. Reis hvis du må." av samme forfatter som norskpensum, måtte jeg bare få tak i denne også. 


Smakebiten er fra side 5, fra bokas begynnelse:
"Jeg kan når som helst hente frem følelsen av å være hjemme. Jeg kan lukke øynene og se for meg fjellene, dalen, gårdene. Jeg kan ligge våken om natta og plasser meg selv på tunet mellom fjøset og huset og kjenne at det kribler i hele kroppen etter å åpne alle dørene. Jeg kan plassere meg selv på sykkelen, trillende ned bakken fra kirka, og kjenne at det lukter nyvendt jord - eller jeg kan stå midt i lysløypa det aldri er lys i, en mørk kveld i desember, og høre hvor i løypa jeg er ut ifra elvebruset under isen."

Gleder meg til forsettelsen!
Flere smakebiter hos Mari - Flukten fra virkeligheten.

9 kommentarer:

 1. To bøker jeg virkelig falt for. Absolutt anbefaling til alle om å lese disse. Takk for fin påminning om noe som er så bra.

  SvarSlett
 2. Det där är en känsla jag känner igen :)

  SvarSlett
 3. Jeg tenkte som deg, etter å ha lest Bli hvis du kan, måtte jeg bare lese videre og se hvor fortsettelsen tok meg. Likte begge bøkene veldig godt :)

  SvarSlett
 4. Denne må jeg bare få lest snart! Jeg tenker det hver gang jeg ser noen leser den (og det har blitt noen ganger) og så glemmer jeg det etterpå. Så nå skal jeg bestille "Bli hvis du kan. Reis hvis du må" (Som jeg selvfølgelig heller ikke har fått lest) og ta den med meg hjem fra jobb i morgen. (Ett steg nærmere :-))
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett
 5. Denne må jeg se og få lest snart, men tror jeg må få tak i den første boken først. Tusen takk for smakebiten:-) Ha en fin uke,Sigrid!

  SvarSlett
 6. Dette hørtes ut som herlige bøker! Takk for smakebit!

  SvarSlett
 7. Flott smakebit. Må få lest den snart. Den ligger her..

  SvarSlett
 8. Her kunne man virkelig føle at man var på stedet hovedpersonen tenker tilbake på i tankene sine. En meget god smakebit!

  SvarSlett
 9. denne må eg lese ! tusen takk for tips :)

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)