søndag 3. februar 2013

Smakebit på søndag...

Søndagen har sannelig både kommet, og snart gått, og det er på tide å presentere en smakebit fra boka jeg leser nå - en utfordring fra Mari med bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

Boka jeg leser nå må forresten kunne sies å være en virkelighetsflukt. Det er ei fantasy-bok beregnet på 10-14-åringer, og jeg er garantert ikke i målgruppa...

På fredag leverte jeg inn en norskoppgave - en analyse av Skammarens dotter av Lene Kaaberbøl. En del av oppgaven var å si noe om boka er egnet for bruk på mellomtrinnet. Og det tror jeg absolutt! Slike bøker kan vekke både leselyst og leseglede, om man er en sterk eller svak leser... 

For å kunne anbefale bøker for barn må man lese dem selv først. Etter å ha lest den første boka i Skammarserien som pensum, fant jeg ut at jeg like godt kunne lese de neste tre i serien. Derfor holder jeg nå på med bok nr. 2: Skammarteiknet.


På side 51 står følgende:
" Det var så tidleg at sola berre så vidt hadde rørt ved himmelen. Støttene i steinringen stod som sovande, svarte kjemper med det tynnaste gull-lag på toppen, som om daggryet ville gi dei ei krone. Eg lukka døra bak meg så stilt eg kunne."

Skammarserien kan jeg trygt anbefale for alle 10 til 14-åringer. En omtale kommer seinere.

Nå venter jeg bare spent på tilbakemeldinga på analyseoppgaven av Skammarens dotter. De fleste i klassen har fått svar, men jeg er sist i alfabetet, og får nok svar sist. ;-)

3 kommentarer:

 1. Den første boken må ha vært bra siden du hiver deg over fler. Passer serien til gutter på 11 også? Ser litt "jentete" ut. Også oversetter de fra dansk til nynorsk? Holder selv på med voksenboken til samme forfatter, hun kan skrive :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Første boka handla mest om ei jente; Dina, men i bok nr. 2 har både hun og den eldre broren Davin fortellerrolle. Den er ikke jentete. Både drager og spennende intriger, som passer både gutter og jenter.

   Slett
 2. Alltid spennende å vente på resultater på sitt arbeid, håper du blir fornøyd:) Har ikke lest disse, men takk for at du gjør meg oppmerksom på de:) Takk for smakebit! Ha en fin mandag!

  SvarSlett

Takk for at du tok en tur innom bloggen min, og en kommentar fra deg betyr mye. Blogging er ikke det samme uten kommentarer... :-)